Neile, kes siiski lugeda riskivad, kuna nad ise kohal olid ja said nautida kodulahe võrratuid klimaatilisi tingimusi, pole vaja aga kirjeldada, kui mõnus on päevatolm maha raputada ja end meretuulte võimusesse anda. Samuti ei ole tarvis meenutada, kui soe täpselt oli merevesi, mis mõnedelt lainetelt maha pudenes.

Sarnaselt ei tasu mainida tuules lehvivaid juukseid, manöövrite ajal krabisedvaid purjeid, sooja maatuult, mis paitas päeval ülekuumenenud ajusid ning andis kehadele värskendavat kosutust. Palju muud polegi ühel hingel ilusal suve-õhtupoolikul vaja. Terve kolmapäevase võistluse vältel valitsesidki just ja ainult seesugused mõnusad suvised olud, mis lubasid Tallinna lahel viibida lühikestes pükstes või bikiinides. Kogu seda ilu ja luksust olid nautima tulnud ligi nelikümmend jahti neljas arvestusgrupis.

Ilmselt oleks osalisi sel korral oluiselt enam stardis olnud, kuid kuus meeskonda võitlevad parasjagu Saksamaal ORC Maailmameistrivõistlustel väga kõrgete kohtade eest ja mõned nende poolehoidjad on nii õhinas kaasaelamisega, et ei märganud ise Piritale kohale tulla. Kõigele sellele vaatamata purjetati tänane lühirada rõõmsal meelel ajalukku ning suunduti Noblessneri sadamasse, kus tantsuks mängis Vallatute Vestide-nimeline muusikaline kollektiiv.

Purjetajatel oli ainukordne võimalus oma jahtidega otse sadamasse esiritta sõita ning isikliku aluse pardalt kontserdile kaasa elada. Need aga, kes kodulahe vastaskaldale pittu ei läinud, kogunesid sõidu-järgselt KJK Regatibüroo ees ja sõid imehead seljanka-suppi, mille Folkobotist Mikk Köösel välja pannud oli. Kohalolijad kiitsid ja mõmisesid mõnust ning tänust - vestide puudumist isegi ei märgatud.

Seekordse kauni ja kosutava päeva tegi teistmoodi eriliseks võidusõidu eelne kogunemine Kalev Jahtklubi lipuplatsil, et avaldada austust hiljuti lahkunud HELMUTH LEPPIK'ule. Koos sõideti sadamast eskaadrina välja ning viidi tema tuhk merele ning puistati sinna, kus olid ka Helmuthi hing ja süda.

Kohalolijad võtsid auvalvesse klubi auliikme viimase soovi täitmise ajal ning tulevikus võivad kõik purjetajad olla kindlad, et Helmuth neil merel silma peal hoiab.

Kuna sel korral oli sõidujärgselt kõiksugu muid tegevusi, jäid ära nii äsjatoimunud etapi kui ka eelmise kuu parimate autasustamised. Kõnealune pidulik sündmus on plaanis ellu viia juba järgmisel korral.

Parimad gruppide kaupa:


I grupp

1. EST 535 My Car - Andres Laul

2. EST 463 Olympic - Tiit Vihul

3. EST 710 Merion X - Ain Pomerants

II grupp


1. EST 606 Brigitta-X - Aleksandr Karboinov

2. EST 379 Bossa Nova - Peeter Siniväli

3. EST 467 Adele - Aleksandr Zolotov

III grupp


1. EST 95 Viru - Indrek Pikk
2. EST 751 Minni - Andres Aavik

3. EST 405 Juko - Ilja Radiuhhin

IV grupp

1.    EST 5 Greta - Mikk Köösel

2.    EST 715 Frida - Andres Kõnd

3.    EST 692 Olivia - Vallo Kalvik

Vaata fotogaleriid: