13. kohal samuti Eesti tiim - Zuxu - Peter Šaraškini kaptenikäe all, 17. Rock City Tiit Vihuliga roolis.

Amatööride arvestuses on Eesti jahtide Lenny ja Rock City tiimid nüüd teisel ja kolmandal kohal.

Arvestustust peetakse eraldi proffidele ja amatööridele, stardid on kõigil ühised. Üldarvestuse esikohal troonib rohkem kui kahekordse punktilise edumaaga - kokku 12 punkti viie sõidu eest - Itaalia 4-aastase koossõidu kogemusega Uka Uka Racing tiim Lorenzo Bressaniga roolis. Tiimi taktiku Jonathan McKee sõnul on meeleolu jahil pingevaba: "Kõik naudivad koos purjetamise kogemust. Siiski teame, et maailmameistrivõistluste lõpuni on veel pikk tee." Teine on täna korra 10ks jäänud ja siis topelt kolmanda koha välja sõitnud itaallaste Hurricane - Murphy&Nye Alberto Bolzani juhtimisel ning kolmas andekas norrakas Kristian Nergaard, kelle paadis taktikuna Melgese paadi loomise juures olnud Harry Melges.

Lõunast puhunud tuul keeras päeva jooksul lääne poole, puhudes 7 m/s ja ulatudes pilvealuste pagidega pea kümne m/s. Päev oli pikitud põnevusega: stardikaristused, head hood ja tihedad allatuulemärgi olukorrad.

Võistlusi korraldab ESS Kalev Jahtklubi koostöös Soome-Eesti Melges 24 Klassiliiduga. 12 kavasolevat sõitu meistritiitlile peetakse laupäevast, 7. augustist kuni neljapäeva, 12. augustini.