Klassis C võistelnud Katariina II roolimees Aivar Tuulberg oli pärast järjekordse võiduga lõppenud viimast sõitu rahul ja õnnelik: „Oleme väga rahul, et siia sõidu ette võtsime. 2016.a Kreekas, Porto Carrases võisteldes lubasime Küprose purjetajatele, et tuleme nende EMile ja seda ka tegime. Sadam on siin suurepärane ja regati korraldusega võib igati rahule jääda. Kõige rohkem pusisime siin Rudolf Vrestali tiimiga jahil Giulia Tšehhist (Italia 9.98F), kellele läksid need ainsad kaks sõiduvõitu meie skoorist. Kahe teise koha tulemuse taga oli meile harjumatu hoovuse lugemine ja vale poolevalik. Lisaks oli enamuse ajast siin väga muutlikud ja ettearvamatud tuuled. Üldiselt sõitsime ikka kindla peale ja vältisime väikseimaidki vigu.”

Katariina II oli seekordsel võistlusel püüdmatu. Kaheksast peetud sõidust võideti kuus. "Meeskonna rollijaotused olime sunnitud ümber muutma, kuna meie põhitaktik Lorenzo Bodini ei saanud siia meiega tulla. Roolis oli nagu ikka Karl-Hannes Tagu, kuid taktiku rollis oli seekord meie groodimees ja purjemeister Peter Šaraškin, tema asemel groodis meie soodimees Jaan Akermann ning soodis seekord Lorenzo Bodini vend Marco,” kommenteeris seekordset meeskonnatöö ümberkorralust Tuulberg.

C klassi esikolmik:

Katariina II (EST) - 8 punkti;
Giulia (CZE) - 15 punkti;
Tamumm-Marineshop (GRE) - 25 punkti.

Klassis AB tõi meistritiitli Eestile alus Technonicol Mati Sepa juhtimisel. Lisaks Seppale kuulusid võidutiimi Martin Gustav Lepp, Riho Koost, Andrus Luht, Tanel Tamm, Rene Treyfeld ja Martin Müür Eestist ja Vladimir Nikitin ning Ilja Brilliantov Venemaalt.

Roolimees Mati Sepp võttis võistlused lühidalt kokku: "Euroopa meistrivõistlustel kuumal Küprosel panid peo püsti Eesti jahid. Nii grupis AB kui ka grupis C domineeriti võistlustel mäekõrguselt. Kohe esimesest avameresõidust alates näidati nii jahi ettevalmistuse kui meeskonnatööga sellist taset, mis konkurentidele püüdmatu. EST 615 Technonicol domineeris rohkem vaiksetes ja keskimistes tuultes, Katarina II tugevates. Võistluse edenedes ja tuule tõustes hakkasid pikema veeliiniga jahid grupis AB küll kõvemini vastu, aga lõppkokkuvõttes suurenes Technonicoli edu iga päevaga ja selle tulemusena ei tulnud meie tiimil enam viimasel päeval rajale minna. Saime rahulikult kaldalt vaadata konkurentide pusimist tormiseks tõusnud tuules.”
Technonicol võitis kaheksast peetud sõidust 4 ning viimase sõidu starti meeskond üldse ei länudki, sest meistrimedal oli selletagi juba kindlasti käes.

Klassi AB esikolmik:

1. Technonicol (EST) - 11 punkti
2. Daring Sisters (CZE) - 18 punkti
3. St. Anna (RUS) - 21 punkti

Avamerepurjetamise ORC Euroopa meistrivõistlused toimusid Küprosel Limassolis 10.-15. septembrini. Akrotiri lahel olid tiitlit jahtimas 29 alust üle Euroopa.