Eelviimasel võistluspäeval õnnestus Sandhamnis pidada kolm korralikku rajasõitu ühtlaselt 10-12 m/s puhuva tuulega. Eesti jahid olid taas heas hoos, kuid jagus ka ebaõnne.

ORC 2 grupis on üsna kindlal liidripositsioonil Rootsi jaht Teknova, kes täna tegi lühirajasõitudes seeria 2-1-2. Teknoval on küllalt piisav edumaa teisel kohal oleva Saksamaa jahi Xenia ees, kelle saagiks kujunesid kohad 4-2-1. Napilt jääb teisest kohast maha Kalev Jahtklubi jaht Premium, kes sai reedeses esimeses sõidus võidu, teisest sõidust diskvalifitseeriti ja kolmanda sõidu tulemuseks kuues koht. Lisaks protestijärgsele diskvalifitseerimisele tabas Premiumit ebaõnn ka merel, kus nad kaotasid oma eespurje. Dago jahtklubi jahti Olympic Tiit Vihuli meeskonnaga lahutab kolmandast kohast 4 punkti ja reedeste sõitude skooriks kujunes 5-3-DNF. Olympicu eilse teise sõidu liidripositsiooni rikkus tehniline rike spinnakeri poomiga ja kolmandas sõidus esikolmikus olles tehti läbi „hiinakas“, mille korrigeerimisega kaotati liialt aega ja sõit otsustati katkestada. Olympic peab tihedat heitlust amatööride Euroopa meistri tiitli pärast kaks punkti tagapool oleva Saksa jahi Silva Hispaniolaga. Teise Dago jahtklubi jahi Amservi meeskond Juss Ojalaga roolis pidi eile leppima kohtadega 8-5-13 ja üldkokkuvõttes ollakse seitsmendal kohal. Ka Amservi tabas ebaõnn, kus nende eespurjest jäi järele vaid raam. Teise kuni kuuenda koha jahtidel on viimaseks võistlussõiduks kindlasti seatud suured eesmärgid, mida püüdlema minnakse.

ORC 3 grupis jätkavad liidritena Pärnu jahtklubi jahid Sugar 2 ja Katariina II. Mihkel Kose juhitud Sugar 2 sai esimest sõidust kolmanda koha, mille võitis nende põhikonkurent Rootsist, Team Arken Zoo. Teises sõidus õnnestus Sugaril kõiki oma võimed mängu pannes võtta sõiduvõit. Kolmandas eilses lühirajasõidus jäi Sugari saagiks neljas koht, kui nende õnneks tegi Team Arken Zoo valestardi ja ei ohusta Sugarit enam tiitli eest võitlemisel. Katariina II Aivar Tuulbergi meeskonnaga sai reedel viienda ja kaks teist kohta, mis kindlustasid neile eilsega sarnaselt teise koha üldarvestuses, kus nad Sugar 2-le kaotavad nelja punktiga. Kuna Sugaril ei ole põhimõtteliselt võimalik enam teisest kohast viimase võistluspäeva sõiduga allapoole kukkuda, siis otsustavad ORC 3 grupi Euroopa meistritiitli jagamise üle kaks Pärnu jahti! Ka Kalev Jahtklubi jaht Reval Cafe Eero Panga meeskonnaga sõidab kindlalt ja tõusvas joones. Reedesed kaheksas, viies ja kolmandast sõidust esikoht tõstsid Reval Cafe kõrgele neljandale kohale.
Passione Sven Heiliga roolis Kalev Jahtklubist sai eilses viimases sõidus valestardi ja teisteks kohtadeks kujunesid 13 ja 9. See skoor hoiab neid jätkuvalt 15. kohal. Aleksander Zolotovi juhitud Adele klubist Baltsail sai teile 12. ja 16. koha ning viimasest sõidust katkestuse ja on kokkuvõttes 20.

Laupäeval ehk viimasel võistluspäeval on plaanis veel vaid üks lühirajasõit, mille järel selguvad Euroopa meistrid ja ka amatööride Euroopa meistrid avamerepurjetamise klassis ORCi.

Vaata tulemusi siit.