Vaata tervet galeriid

Kuni 12. augustil sõidavad MM-regatil kokku 84 meeskonda 18 riigist.

Marinepool Melges 24 klassi meistrivõistlused toovad Eestisse nii harrastuspurjetajad kui selle ala professionaalid ja staarid. Professionaalide arvestuses võistlevad tuntud olümpiapurjetajad, America's Cupi sõitjad, eelmised EM-ide ja MM-ide võitjad ning matchrace distsipliini maailma edetabeli tipud.

Üheks favoriidiks pakutakse tugevalt esindatud Melgese-maalt Itaaliast valitsevat Melges 24 Euroopa meistrit ja 2008. aasta maailmameistrit UKA UKA Racing teami (ITA), kelle kapten on Lorenzo Bressani.

Medalikohale pretendeerib ka 2001. aastal MM-i võitnud Šveitsi võistkond Blu Moon legendaarse kipperi Flavio Flaviniga. Viimase paari aasta jooksul käib Melges 24 fliidis Bressani ja Flavini vahel eri võistluspaikades üle kogu maailma pidev duell.

Paljutõotavalt roolivad veel Alberto Bolzan Hurricane - Murphy&Nye ja Ricardo Simoneschi Audi jahtidelt. Samuti lisab itaallaste ja šveitslaste profitiimide konkurentsile teravust Lõuna-Aafrika matchracer, esimest aastat Melgesel sõitev Ian Ainslie.

Põhjamaade võistlejaist on  tugev potentsiaal Norra võistkonnal Full Medal Jacket (eelmisel aastal Melges 24 MMil USAs, Annapolises kolmas), kelle roolimees Eivind Melleby on maailma ränkingus Star klassi jahil 24. ja kes mai alguses Hyerese maailmakarika etapilt sama klassi võiduga naases.

Harrastuspurjetajate arvestuses (Corinthian division) võistleb 40% registreerunud tiimidest ning nende hulgas on esindatud mitmeid andekaid purjetajaid ja kuulsaid nimesid.

Eesti jahtidest pakuvad tugevat konkurentsi Tõnu Tõniste juhitud Lenny, kes käesoleval aastal saavutas Volvo Cupi teiselt etapilt üldarvestuse 4. koha.

Melges 24 maailmameistrivõistlustele registreerumine algas 4. augustil, proovisõidud toimusid 5. ja 6. augustil. 12 kavasolevat sõitu meistritiitlile peetakse laupäevast, 7. augustist kuni neljapäeva, 12. augustini.