Traditsiooniks saanud sportlaste pidulikul vastuvõtul Tallinna Raekojas märkis linnapea Edgar Savisaar, et kui muidu käib sportlasi raekoja erinevatel üritustel aastaringselt, siis nii palju spordimaailma tegijaid, kel teatavasti iga minut paigas, kokku saada on omaette saavutus, vahendas Raepress.


„Seda enam on mul rõõm teie kõigiga siin taaskord kohtuda - 15 aastat tagasi alguse saanud traditsioon ei näita hääbumise märke. Täna oleme siin, et teha kokkuvõtteid sellest, mida olulist toimus 2009. aastal Tallinna spordivaldkonnas, selgitada välja selle aasta parimad ning avaldada austust meie spordiveteranidele. Täna on mul hea võimalus teid kõiki tallinlaste nimel teie poolt pakutud sportlike elamuste eest tänada," lausus linnapea.

„2009. aasta oli rikas mitmete spordi suurvõistluste kui ka traditsiooniliste mõõduvõtmiste poolest. Selleks, et neid kõiki siin üles lugema hakata kuluks üksjagu aega. Iga võistlus oli omamoodi eriline ja oluline on tegelikult see, et nii sportlased ise, korraldajad kui ka pealtvaatajad üritusega rahule jäid. Tallinlastest tippsportlased võitsid sellel aastal erinevatelt tiitlivõitlustelt veidi enam kui 20 medalit. Ühe natuke rohkem kui  400 000 elanikuga linna kohta on see ikka väga tubli saavutus."

Linnapea sõnul näitab seda, et tallinlased sportida armastavad, ka üha kasvav huvi spordiliikumisprogrammi „Tallinn Liigub" vastu - rahvaspordi tippsündmuseks kujunes Tallinna Sügisjooks, millest võttis osa rekordiliselt 12 409 inimest.

„Kui me võrdleme, millised olid sportimise võimalused Tallinnas 15 aastat tagasi, siis tänaseks on areng selles valdkonnas olnud silmnähtav. Aga ütleme nii, et tööd jätkub," ütles Savisaar.

„Ka 2010. aasta tõotab tulla sportlikus mõttes vähemalt sama põnev. Juba jaanuaris on kõigi maailma iluuisutamise sõprade tähelepanu keskpunktis Tallinn, sest just siin toimuvad Euroopa meistrivõistlused iluuisutamises 2010. aastal. Edasi tulevad juba taliolümpiamängud ning teised väiksemaid ja suuremaid jõukatsumised."

Internetihääletus, kus parimat sai valida iga linlane, lõppes eile õhtul.

Täna hommikul kogunes vastav komisjon, kes selgitas välja aasta parimad sportlased ning sportmängude võistkonna.

Aasta parimaks naissportlaseks osutus Euroopa sisekergejõustiku meistrivõistlustel kaugushüppes kulla võitnud ning MM-l kaheksanda koha saavutanud Ksenija Balta, keda treenib Andrei Nazarov ja parima meessportlase tiitli pälvis judo Euroopa meister ning MM viies Martin Padar, juhendajaks Aavo Põhjala.

Parimaks sportmängude võistkonnaks nimetati FC Levadia Tallinn jalgpallimeeskond, treener Igor Prins.

GALERII:


Linnapea vastuvõtul premeeritakse Tallinna parimat nais- ja meessportlast 40 000 krooniga ning nende treenereid 10 000 krooniga. Parimat sportmängude võistkonda premeeritakse 200 000 krooniga, millest treeneritele kuulub 30 000 krooni.

Traditsiooniliselt leiavad tunnustamist lisaks parimale nais- ja meessportlasele, sportmängude võistkonnale ja olümpiaveteranidele ka meie spordi järelkasv tublimate juuniorsportlaste näol ning tunnustatud saavad ka Tallinna spordielu rikastanud suurürituste korraldajad. Parimat treenerit ja klubi premeerib Tallinna Spordiliit.

Pildilink on SIIN:

2009. aasta oli Tallinna spordielus järjekordselt väga saavutusterohke nii täiskasvanute kui ka juunioride medalivõitude poolest.

Erinevatel aladel võideti maailma- ja Euroopa meistritiitleid, saavutati tiitlivõistlustelt hõbe- ja pronksmedaleid ning hulganisti teisi väga häid tulemusi. Tallinn tunnustab oma parimaid sportlasi ja sporditegelasi 15 korda.