Wabaduse välkmaleturniiril osaleb 16 mängijat, nende hulgas nii male suurmeistreid kui ka tuntud avaliku elu tegelased. Tuntud maletajatest mängivad turniiril rahvusvaheline suurmeister Jaan Ehlvest, Eesti suurmeister Meelis Kanep ja rahvusvaheline meister Riho Liiva. Malefanaatikutest avaliku elu tegelastest astuvad võistlustulle lavastaja ja näitleja Roman Baskin, meediaekspert Raul Rebane ja telekanali TV3 tegevjuht Priit Leito.

Wabaduse välkmaleturniiri korraldavad Stamina Spordiklubi koostöös kohvikuga Wabadus. Turniiri idee autori ja ühe korraldaja, Urmas Randma sõnul on Stamina Spordiklubi aastaid Pühajärve kiirmaleturniiri korraldanud.

„Loodame Wabaduse välkmaleturniiriga sarnaselt Pühajärve kiirmaleturniirile aluse panna heale traditsioonile, kus saavad omavahel mõõtu võtta nii male suurmeistrid kui ka harrastajad,“ ütles Randma.

Randma selgitas, et turniiril on võistlejad jagatud nelja erinevasse tugevusgruppi, millest sõltub mõtlemisaja pikkus, andes nõrgemale mängijale tugevama ees proportsionaalse eelise.

„Selline süsteem toob kaasa põnevad ja üllatuslikud malepartiid, kus suurmeister ei pruugi olla kindel võitja,“ lisas ta.

Wabaduse välkmaleturniir toimub kohvikus Wabadus reedel, 20. aprill algusega kell 18.00.

Stamina Spordiklubi korraldab mitmeid armastud spordivõistlusi: Harku järve jooks, Pühajärve jooks, Ülemiste järve jooks, Pühajärve triatlon, tervisejooks, Pühajärve Kiirmaleturniir.

Esindusväljaku ääres asuv kohvik Wabadus kannab edasi 1937. aastast üle Euroopa tuntust kogunud kohviku Kultas, hilisema Moskva kohvikukultuuri.