Tänasel pressikonverentsil prognoositi, et kokku jälgib otseülekandeid Tallinnast enam kui 60 miljonit televaatajat. Lisaks jõuab ülekanne kõikidele kontinentidele ja enamasse kui 150 riiki.

Samuti väärib mainimist, et Eurospordi kõrval on ülekandeõigused omandanud veel kolm välismaist telekanalit. Ja kuna need kanalid näitavad ka pärast otseülekannet võistlusest vähemalt 20 korral kordussaateid, võivad Saku Suurhallist toimuvast lõppude lõpuks osa saada isegi kuni 100 (!) miljonit inimest.

Ka Saku Suurhalli oodatakse palju inimesi - kui keskmiselt käib King of Kingsi võistluseid vaatamas 5000 - 10 000 inimest, siis näiteks Vilniuses oli pealtvaatajaid ligi 12 000. Eestis oli viimaste andmete kohaselt müüdud 500 piletit, kuid sellele lisaks on palju pääsemeid jagatud ka erinevatele klubidele.

Samuti usuvad organiseerijad, et eestlased kui hilised ärkajad hakkavad enam pileteid ostma konkreetse kuupäeva lähenedes ja viimasel minutil.

Tallinnast saab võitluskunstide pealinn

King of Kingsi (KOK) Grand Prix Eestisse tuleku üle tundis headmeelt ka Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes sõnas: "Iga aastaga on võitlussportide populaarsus Eestis kasvamas. Loodan, et selline üritus toob ka väljastpoolt alale tähelepanu."

"Antud üritus võiks paljudes meie noortes tekitada huvi ja isu tulla saalidesse ning sporti teha. See on peamine eesmärk. Teine oluline külg on muidugi meie sportlastele tipptasemel matšide pakkumine. Tundub, et 17. oktoobril saab Tallinnast võitluskunstide pealinn," lisas Kõlvart.

Mida üks King of Kings etapp endast ikkagi kujutab?

Nagu öeldud, toimub Euroopa kuumima ja enamvaadatuima K-1 reeglites võitluskunstisarja King of Kings järgmine Grand Prix etapp Tallinnas. Areenile astub Eesti paremik ning kohal on mitmed maailmanimedega võitlejad.

King of Kings sarja eelmine kuninglik heitlus toimus 22. mail Riia Arenal, kus Andra Aho kinnistas endale "võitmatu tüdruku" tiitli, Markko Moisarit hinnati kõrgelt õhtu ilusaima matši pärast, Rain Kärkinen lõpetas oma fight'i edukalt loetud sekunditega ning Roman Zõbin tõi kodumaale kindla võidu. Kokku lõi lõunanaabrite juures võitlustes kaasa seitse Eesti sportlast. Kodumaal on eestlasti võistlustules kaheksa.

King of Kings'i tõi Eestisse First Fighting Club (FFC), kes on nüüd selle ülipopulaarse sarja lepingujärgne esindaja Lätis ja Eestis.

17. oktoobril toimuvat etappi kannab Saku Suurhallist üle Eurosport Live ja matše saab näha vähemalt 150 riigis, 20 erinevas keeles. Tallinnas võib näha mitmeid põnevaid superfight'e ning kaheksast matšist edasi pääsenud neli parimat suunduvad edasi võistlema Berliini 19. detsembril.

Kuigi väärt võitluseid võib Saku Suurhallis näha palju, on ehk tuliseimaks ja nimekaimaks vastasseisuks Maksim Vorovski ja ukrainlase Igor Ljapini duell.

Ljapin on võitnud 2015. aasta King of Kings Grand Prix oma kaalukategoorias ja samuti omab ta enda kaalukategoorias number üks reitingut. Eesti esindaja Vorovski on omakorda karjääri jooksul pidanud 31 matši ja võitnud neist tervelt 29, sealhulgas 12 nokaudiga. Kui 27-aastasel Vorovskil õnnestuks Ljapinit võita, tekiks tal endal võimalus oma kaalukategooria liidriks tõusta.

Eesti võistlejad (sulgudes võistlusklass):

Andra Aho (-54 kg)
Markko Moisar (-60 kg)
Sergei Makejev (-71 kg)
Iljas Rustamov (-75 kg)
Alik Tseiko (-77 kg)
Roman Zõbin (-77 kg GP)
Edvin Erik Kibus (Superfight)
Maksim Vorovski (Superfight)