„Kabe on spordiala, mis ühendab endas nii vaimset jõudu ja oskusi kui ka head füüsilist vastupidavust pikkadel turniiripäevadel. Meil on hea meel taaskord Eesti parimaid kabetajaid Viljandis tervitada," lausus Viljandi abilinnapea Janika Kivistik. „Usun, et Eesti parimate mängijate osalemine Viljandi turniiridel, soosib ka mõttespordi edasist arengut ning traditsioonide jätkumist selles linnas."

„Kabe on viimase paari aasta jooksul juba teist korda tippturniiriga Viljandis. 2014. aastal toimusid Viljandis Eesti meistrivõistlused täispika ajakontrolliga 64ruudulises kabes. Seekord on järg välk- ja kiirturniiride käes," ütles Eesti Kabeliidu president Tarmo Tulva. „Kabetajatel on äärmiselt hea meel olla tagasi pikkade traditsioonidega kabe keskuses. Turniiridele tuleb osalema kogu Eesti paremik nii meeste kui naiste hulgas."

Eesti meistrivõistlustele kabes on oodatud kõik Viljandi mängijad. Lisaks mängivad ka mitmekordsed Eesti suurmeistrid Kaari Vainonen ja Arno Uutma ning Eesti Kabeliidu president Tarmo Tulva ja Euroopa Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi.

Huvilised on oodatud meistrivõistluste avamisele kell 11.00 ja seejärel osalejatele kaasa elama.

Mängude ajakava ja jooksvad tulemused pannakse üles Eesti Kabeliidu kodulehele www.kabeliit.ee.

Eesti Kabeliit (www.kabeliit.ee) asutati 22. aprillil 1990. Rahvusvahelise Kabekonföderatsiooni (FMJD) liikmeks võeti Eesti Kabeliit vastu 19. oktoobril 1991. Eesti Kabeliit on Euroopa Kabekonföderatsiooni (EDC) asutajaliige 13. augustil 1998, mis asutati samuti Tallinnas ning on Eesti Olümpiakomitee liige. Eesti Kabeliidul on 16 liikmesklubi. Eestis harrastatakse mitut kabeliiki, kõige suurema kandepinnaga on vene kabe ja rahvusvaheline kabe (vastavalt 64-ruuduline ja 100-ruuduline kabe). Aktiivseid kabe harrastajaid on Eestis üle 1 000. Eestis on palju kõrgetasemelisi kabetajaid, teiste seas kolm rahvusvahelist suurmeistrit: Urmo Ilves, Arno Uutma ning Kaido Leesmann.