Poole rajatavast spordihoonest võtab Viimsi vald läbi oma tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus kaudu hoonestusõiguse lepingu alusel kuni 40 aastaks üürile. Teine pool spordihoonest, kuhu rajatakse 4 kaasaegset tenniseväljakut, jääb Tondi Tennisekeskuse OÜ kasutada ning väljakuid hakatakse rentima kommertslikel alustel tenniseharrastajatele. Samuti on kavas rajada välitennise väljakud. Nii luuakse Viimsisse juurde kaasaegsed tennisemängimise võimalused.

Lisaks ehitatakse spordihoonesse multifunktsionaalne pallimängude saal, kus on võimalik hakata harrastama korvpalli, käsipalli, võrkpalli ning sulgpalli ning rajatakse klubiruumid ka mitmetele valla spordiklubidele.

Viimsi valla abivallavanema Jan Trei sõnul on valmivas spordihoones võimalik harrastada erinevaid pallimänge. „Karulaugu spordihoone valmimine suurendab nii noorte kui täiskasvanute sportimisvõimalusi. Vallaelanike arvu kasvuga on senised tingimused kitsaks jäämas, mistõttu tuli leida lahendusi uute sportimisvõimaluste rajamiseks. Samuti saavad Viimsi staadioni kasutajad mugavamad võimalused trenniriiete vahetamiseks, pesemiseks ning abiruumid spordivahendite hoidmiseks,“ ütles Jan Trei.

Vallal Karulaugu spordihoone ehitusega kulusid ei teki ning laenu hoone rajamiseks ei ole tarvis võtta. “Viisime läbi valla tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus Karulaugu spordihoone ehitustööde kontsessioonihanke. Valisime ehitustööde kontsessiooni, sest siis ei pea vald investeerima spordihoone rajamisse ja vallal jääb rohkem finantsvõimekust investeerida koolide, lasteaedade ja terviseradade arendusse, mille järele on samuti vajadus,“ lausus Trei.

Tondi Tennisekeskuse OÜ juhatuse esimees Marek Kaleta: “Meile on suureks väljakutseks arendada tegevust Viimsisse. Usun, et oleme oma kogemustega suutelised rajama ja haldama spordihoonet, milles leiavad koha nii tennise- kui ka teiste sportmängude harrastamiseks nii Viimsi valla noored, kui ka harrastus- ja võistlussportlased”

Karulaugu spordisaali hakkavad hommikusel ja päevasel ajal kasutama valla haridusasutused kehalise kasvatuse õppekavade täitmiseks. Seejärel on võimalus spordihalli kasutama hakata valla spordiklubidel ja kogukonnal. Spordihoonesse rajatakse ka riietus-ja pesemisruumid. Samuti ehitatakse spordihoone külgseinale staadioni tarbeks kaasaegsed tribüünid.

Spordihoone eskiis on koostatud Sirkel ja Mall Arhitektuuribüroo poolt ning annab lahenduse spordihoonele kasuliku pindalaga 7600m². Spordihoone valmimine on planeeritud 2017. aastasse.

2016. aasta seisuga tegeleb Viimsi vallas spordiga klubilisel tasandil juba enam kui 2000 noort. 2017. aastaks on vald sõlmimas koostöölepinguid 75 spordiklubiga, kus erinevate spordialadega saab tegeleda nii harrastus- kui ka edasijõudnute tasemel.