Taimsoo kiikus Rapla maakonna lahtistel karikavõistlustel üle võlli 7,08-meetrise aisapikkusega kiiguga. Senine Guinnessi rekord oli 2004. aasta 21. augustist 7,02.

Rekordkatse sooritas Taimsoo väljaspool võistlusarvestust, sest võistluskatsed olid tal juba otsas.

Kiikinguga tegi Taimsoo esmatutvust alles tänavusel Viljandi folgil, kus ta kohtus Raplamaa meistrivõistluste peakorraldaja Raimo Merekiviga.

"Viljandi folgil oli järve ääres kiik püsti. Vaatasin eemalt, et vägev kiik, lähen proovin, kuidas asi käib. Sain 4,5-meetrise aisapikkusega kiiguga nobedalt üle ning Raimo kutsus 16-ndal võistlustele," rääkis Taimsoo.

"Laupäeval tegime neljasega Viljandis trenni ära ja sõitsingi Järvakanti. Ei osanud oodata, et see võistlus minu jaoks nii kaugele võiks minna. Kui olin viienda katsega 6,98-st üle saanud, anti mulle võistlusväliselt üks katse juurde. Olin natuke kõhklev, kuna see on jalgadele ikkagi paras koormus, äkki on natuke liiast. Aga jõudu jagus ja järgmisel päeval oli ka tunne hea."

"Üldiselt mulle karusellid hästi ei sobi, aga kiiguvärk oli täitsa okei," lisas Taimsoo ja lubas järgmisel aastal veel kiingingus kätt proovida.

Võistluse korraldajad on Taimsoo katse video saatnud juba ka Guinnessi rekordite kontorisse, kus see kõigi eelduste kohaselt sel nädalal ametlikuks rekordiks kinnitatakse.

Meeste võistlusklassis võidutses Ants Tamme tulemusega 7,03, Taimsoo sai 6,98-ga teise koha.

Vaata Taimsoo rekordkatset ülemisest ja Ants Tamme võidusooritust alumisest videost!