Ekstreemsportlastele mõeldud keskus võimaldab Eestis korraldada teiste seas rahvusvahelisi BMX-krossi võistlusi ning tooks Eestisse kuni 10000 uut välisturisti aastas. 

„Elamussport on maailmas üha enam populaarsust koguv ala - BMX-kross võeti juba 2008. aastal Pekingi olümpiamängude programmi," ütles keskuse rajamise projektijuht, Simpel Sessioni peakorraldajana tuntud Mario Kalmre. „Eestis on erinevate elamusspordi alade harrastajaid tuhandeid - neile kõigile aga napib kohti treenimiseks."

„Elamusspordikeskuse rajamine on jalgrattaspordi arengule hädavajalik," märkis Eesti Jalgratturite Liidu juhatuse liige Jaan Kirsipuu. „Eestis on olemas BMX-rajad Tartus ja Keilas, kuid see ei ole piisav, et tagada selle jalgrattaspordiala areng. Eesti noored BMX-krossi sõitjad on väga lootustandvad ning meie kohus on tagada neile treenimis- ja arenemisvõimalused. MTÜ Elamusspordikeskuse projekt annab suurepärase võimaluse Harjumaa ja kogu Eesti huvilistele treenida ja tegeleda väga perspektiivse alaga, mis on võetud isegi olümpiamängude kavva."

Keskuse eestvedaja Mario Kalmre kinnitusel tooks elamusspordikeskus Eestisse arvukalt spordituriste. „Eesmärk on tuua kuni 10000 turisti aastas ja seda peamiselt väljaspool tavapärast turismi kõrghooaega. See oleks väga hea võimalus Eestile end tutvustada noorte ja aktiivsete inimeste seas. Teist sellist keskust pole üheski Balti riigis, Soomes, Rootsis, Norras ega Venemaal, kuid alaga tegelejate arv on üha kasvav," ütles elamusspordi keskuse rajamise projektijuht ja keskuse tegevjuht Mario Kalmre.

"Lätis on elamussport ja BMX-kross mitme sammu võrra Eestist ees," rääkis BMX-krossi esimene olümpiavõitja, lätlane Maris Strombergs. "Spordis ei loe ainult see, kes on esimene, vaid ka see, et oleks palju harrastajaid ja paljudes riikides. See tuleb ala arengule ainult kasuks. Seepärast on uue elamuspordikeskuse ehitamine Eestisse sama suur sündmus ka Läti jaoks. Tekib uus võistluskoht ning naabritest konkurendid aitavad meil mõlemal ülejäänud maailmaga konkureerida."

„Ekstreemsport on kindlasti paljulubav ala. Ainuke probleem ongi, et Eestis ja tegelikult ka siin lähedal pole seni piisavalt kohti, kus saaks alaga aastaringselt tegeleda - mina ootan küll põnevusega," rääkis Eesti parim trikirattur Andres Lainevool, kes võitis 2008. aastal Saksamaal toimunud BMXi tippvõistlusel kaks kuldmedalit.

Rahvusvaheline elamusspordikeskus kogupindalaga 17 832m2 kerkib Peetri külasse Rae valda. Elamusspordikeskuse territooriumil asuvad Rahvusvahelise Jalgrattaliidu tingimustele vastav BMX-krossirada välitingimustes, välibetoonpark ja sisehall.  Sisehallis on treenimiseks .BMX-krossi treeningrada, rula- ja trikirattasõitjatele ning rulluisutajatele mõeldud täismõõtmetes skate-park ning mägiratta harrastajatele mõeldud siserada. Keskuse projekteerisid Projekt O2 arhitektid Egon Metusala ja Ott Ojamaa.

Keskus peaks valmima 2012. aasta suveks ning läheb maksma 60 miljonit krooni. Raha selleks taotleti EASilt, kus otsus langetatakse jaanuari lõpus.