Rast parandas enda nimele kuulunud rekordit viie kilo võrra ning viis Eesti tippmargi 307,5 kilogrammini. Kaido Leesmanni tulemuseks jäi 305 kg, kuid Wilksi punktide alusel oli eilne võidumees just tema.

"Oli kindlasti üks kõige ägedam võistlus, mis mul olnud on," kirjutas rekordimees Rast oma Facebooki leheküljel. "Võistluste kulg oli selline, et Kaido alustas 295, mina 300 kiloga, mõlemal esimesed katsed õnnestusid. Teised katsed, Kaido 305, mina 307,5. Kaido katse õnnestus ja jällegi näiliselt küllaltki kergelt. Suutsin teiseks katseks ennast paremini kokku võtta, see alistus juba kergemalt kui algraskus."

Enamat kumbki jõutõstja ei suutnud, kuid Eesti rekord oli juba sündinud. "Kolmandad katsed: Kaido 310, mina 312,5. Kahjuks läks Kaidol viimasel katsel ülesse surumise alguses rihm lahti ja katse kahjuks ebaõnnestus. Kuna mul oli tarvis Wilksi punktidega võitmiseks Kaidot edestada vähemalt 17,5 kg-ga, siis saigi tehtud kiire otsus, et lähme esikohta ründama ja lasin kangile panna 322,5 kg. Aga kuna trennis pole sellist raskust kunagi isegi mitte proovinud, siis kahjuks jäi see seekord alistamata. Eks ta rohkem jäi just mõtlemise kui ehk füüsiliste võimete taha," lisas Rast.