Tähtaeg kandideerimisavalduse esitamiseks kukkus eile hilisõhtul. Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) Šveitsi kontori laual on sooviavaldused Los Angelesilt, Pariisilt, Roomalt, Hamburgilt ja Budapestilt. Kolm esimest linna on varem juba olümpiamänge võõrustanud.

Kõik kandidaadid saadetakse lõpphääletusele 2017. aastal Peruu pealinnas Limas. Seega peaks seda võidujooksu olema huvitavam jälgida kui 2022. aasta taliolümpia korraldajalinna valimist, kus ROK valis lõpuks vaid kahe kandidaadi vahel - Peking seljatas juulikuisel valimisel Kasahstani linna Almatõ.

Küll võib aga kandidaatide nimekiri ühe linna võrra väheneda, kui Hamburgi elanikud 29. novembril toimuval referendumil mängude vastu hääletavad.
Juba peetakse favoriitideks 1932. ja 1984. aasta olümpialinna Los Angelesi ning 1900. ja 1924. aasta mänge võõrustanud Pariisi.

Huvi 2024. aasta olümpia korraldamiseks näitas üles ka Aserbaidžaani pealinn Bakuu, kuid nende avaldus teisipäevaks Šveitsi ei jõudnud. Seega eeldatakse, et Bakuu keskendub pigem 2028. aasta mängudeks kandideerimisele. Viimasel hetkel hüppas rongilt maha ka Toronto.