“Mul on väga hea meel tänase võidu üle. Tulin siia kindla mõttega finaalideni jõuda, kuid ei saa öelda, et võistluse algus lihtsalt oleks läinud,” olid Pärnati esimesed muljed. Ta lisas selgituseks: “Eelringis lasin alla enda taseme ja eilseid duelle lasin toidumürgituse tõttu end väga nõrgalt tundes. Täna oli olemine parem ja laskmine hoolimata tugevast tuulest palju kindlam. Ma olen õnnelik, et suutsin end vajalikul hetkel kokku võtta!”.

Pärnat alistas tänases kullamatšis Türgi laskuri Begunhan Unsali kindla 7:1 ülekaaluga. Sportvibu naiste pronks läks Yukhro Tagaevale (TJK).

Ka Pärnati klubikaaslane Märt Oona jõudis poodiumile ja toob koju pronksmedali. Oona jaoks on tegemist esimese individuaalse poodiumikohaga rahvusvaheliselt turniirilt väljaspool Baltikumi. Varem sel aastal võitsid Pärnat ja Oona segavõistkonnana Türgi suurturniiril pronksmedali, sellel turniiril pidid nad 4. kohaga leppima. Samal positsioonil lõpetas Bangladeshis ka plokkvibu naiste klassis võistelnud Emily Hõim.

Antud maailmareitinguturniiril osalesid sportlased 15 riigist ja see jääb oma mastaabilt väiksemate maailmareitinguturniiride hulka, kuid kõik rahvusvahelise alaliidu seatud tingimused olid siiski täidetud. Maailmareitingu esisaja hulka kuuluva Pärnati jaoks see kahjuks märgatavat tõusu ei tohiks anda, sest praegu kustuvad ka eelmisel kevadel edukalt GP-etapilt kogutud punktid. Oona jaoks on tõus tõenäoliselt märgatavam.
________________________

Varasemalt toimus vibuspordis vaid üksikuid maailmareitinguvõistlusi - nendeks olid peamiselt ainult MK-etapid, MM ja kontinentaalsed meistrivõistlused. Rahvusvaheline alaliit World Archery on julgustanud liikmesriike korraldama rohkem selliseid võistlusi ja viimasel paaril aastal on nende võistluste arv hüppeliselt kasvanud. See on toonud kaasa muidugi ka erinevuse osalejate hulga osas, kuid maailmareitingu süsteem võtab võistluse suurust arvesse.