Anneli Preimann lasi 70 meetri distantsilt 315 + 330 = 645 silma ja püstitas sellega uue Eesti rekordi. See andis talle MK-etapi arvestuses 127 naise seas 13. koha. Samas viis see tulemus ta OM kvalifikatsiooni liidriks edestades järgmist koguni 10 silmaga. Eelmine Eesti rekord 70 meetri distantsilt oli 324 silma ja teadaolevalt on Preimanni tulemusest rohkem lasknud vaid üks eestlane – Raul Kivilo.

Reena Pärnati tulemus oli 307 + 313 = 620 silma ning see tulemus andis koha protokolli esimeses pooles - MK arvestuses 51. koht ja OM kvalifikatsiooniturniiri arvestuses 9. koht.

Täna jätkub võistlus MK-arvestuses individuaalsete duellidega. Preimanni (13. asetus) esimene vastane on 100. asetusega Iiri laskur Reidy. Esimese endast parema asetusega vastasega tuleb vastamisi astuda alles 1/8 matšis - see on neljas ring. Reena Pärnati (51. asetus) esimene vastane on 62. asetusega Indoneesia laskur Wardani. Teiseks vastaseks tõenäoliselt 14. asetusega jaapanlanna Kanie.

Londoni olümpiamängudele on sportvibu naiste klassis kvalifitseerunud juba 50 laskurit 32 riigist. Igal riigil on võimalik võtta kas 3 või 1 kohta - see tähendab võistkondlik või individuaalne koht. Neljapäeval toimuvast viimasest võistkondlikust kvalifikatsioonist (3 tiimi saavad pääsu) sõltub mitu individuaalset kohta läheb selgitamisele reedesel individuaalsel turniiril. Kindlasti jagatakse sportvibu naiste klassis vähemalt viis pääset, tõenäoline on et see arv tõuseb kaheksani.

Hetkel on eestlannade positsioon hea - Preimann on liider ja Pärnat 9. kohal (koht võib peale võistkondlikku turniiri muutuda, kuid ainult paremuse poole). Turniiritabel pannakse kokku nii, et esimesed kaheksa laskurit alustavad matše alles 1/16 ringist. Pärnatil tuleb enne seda võita ka 1/24 matš (peale mida jääb järgi 32 laskurit). OM koha kindlustamiseks tuleb võita 1/24, 1/16, 1/8 ja 1/4 matšid. Ka juhul kui turniiri lõpuks on parimate seas kaks sama riigi esindajat - saab iga riik siiski ühe koha. Eesti puhul läheb OMile sel juhul laskur, kes koha võttis.