Svitšev tegi sellise avalduse pärast seda, kui USA olümpiakomitee oli vihjanud, et osad nende sportlased võivad ohtliku viiruse tõttu Rio de Janeiro olümpial osalemisest loobuda, kirjutab lenta.ru.

USA olümpiakomitee on pöördunud erinevate USA spordialaliitude poole ettepanekuga, et Zika viirust kartvad sportlased peaksid Rio olümpiale sõitmisest loobuma.

"Moskva ja Sotši võivad suveolümpia korraldamise meeleldi üle võtta. Taliolümpia juba korraldasime, miks mitte ka suveolümpia," teatas Svitšev.

"Aega on veel pool aastat. Kui kohe ettevalmistusi alustada, siis on olümpia läbiviimine täiesti võimalik. Peame mõistma, et tervis on inimeste, sealhulgas sportlaste jaoks kõige tähtsam vara," lisas riigiduuma saadik.

Rio olümpiamängude korralduskomitee soovitas eelmisel nädalal sportlastel ja külalistel end olümpia ajaks varustada sääsetõrjevahenditega. Lisaks soovitati tungivalt, et Zika viiruse tõttu ei tasu rasedatel olümpiat vaatama sõita. Rasedate naiste puhul on oht, et viirus levib lootesse ja toob kaasa kas lapse surma või aju alaarengu.

Alates eelmise aasta aprillist, kui Zika viirus esimest korda Brasiilias tuvastati, on riigis sellesse nakatunud umbes 1,5 miljonit inimest.

Tänavused olümpiamängud peaks Rios toimuma 5.-21. augustini.