Eesti Uisuliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul on Zabojev soovi avaldanud, et Sotšis Eestit esindada.

"Iluuisutamine on olümpial väga prestiižikas ala. Kõik tahaksid seal võistelda. Zabojev on Eesti esindamise vastu huvi tundnud. Ta on valmis kaasa lööma isegi kaks olümpiatsüklit," rääkis Kuura Delfile. 

Uisuliidu juhi sõnul lubab Rahvusvaheline Uisuliit oma rahvusvahelistele suurvõistlustele ka paarid, kus vaid ühel sportlasel on esindatava riigi kodakondsus. Olümpiamängude puhul on reeglid karmimad ning nn segapaare võistlema ei lasta.

Kuura andmetel ei ole Zabojev veel kodakondsuse taotlemiseks avaldust teinud, sest treenis enne Oberstdorfi võistlust USA-s. Kuna Sotši olümpiani on jäänud vaid viis kuud, läheb venelasel kodakondsuse taotlemisega väga kiireks.

"Nüüd sõltub see valitsusest, kas talle kodakondsus antakse," lisas Kuura. Tema sõnul korraldab Eesti Uisuliit järgmise nädala neljapäeval Tondiraba hallis sellel teemal pressikonverentsi.

Kui Zabojev kodakondsust ei saa, jääb Eesti Sotši olümpial paarissõidus esindamata, sest Zabijako-Zabojevi kõrval pole meil ühtegi teist rahvusvahelisel tasemel paari, keda olümpiale saata.