CASi selle aasta alguses ning möödunud aastal tehtud otsused on olnud sportlaste seisukohast nii negatiivsed kui ka positiivsed. Nii mõnegi juhtumi puhul on CAS tühistanud sportlastele määratud võistluskeelud. Seega ei saa kindlasti väita, et CASi puhul on mingilgi määral tegemist kallutatud organistatsiooniga.

Lisaks esmaspäeval avaldatud Leedu sportlase otsusele, on all ära toodud 9 viimast CASis arutatud dopingujuhtumit.

Aleksandr Kolobnev - rattur
Leedulannale eelnenud dopingujuhtumis oli uurimise all Venemaa jalgratturi Aleksandr Kolobnevi võistluskeeld. 30-aastase ratturi proovist leiti keelatud abivahendit hüdroklorotiasiidi, mida kasutatakse üldjuhul mõne tõsisema dopinguaine pruukimise varjamiseks. Spordi Arbitraažikohus (CAS) võttis arvesse aga Kolobnevi väidet, et ta tarvitas hüdroklorotiasiidi teda viimased 15 aastat vaevanud veresoonkonna haiguse raviks ning CAS ennistas ratturi võistlusloa.

Jan Ullrich - rattur

1997. aastal Tour de France`i velotuuri võitnud 33-aastane Saksamaa jalgrattur Jan Ullrich dopingujuhtuminu uurimine CASis lõppes kaheaastase võistluskeeluga ning kõigi võistlustulemuste tühistamisega alates 2005. aastast.

Alberto Contador - rattur

CAS jättis Alberto Contadori 2010. aasta Tour de France'il dopingu kasutamises süüdi ning võttis talt kahe aasta taguse tiitli. Rattur võib taas võistlema hakata 2012. augustist.

Saeid Ali-Hosseini - tõstja

Juunioride maailmarekordiomanik tõstmises Saeid Ali-Hosseini jäi dopingukasutamisega vahele 2008. märtsis oktoobris ning 2009. oktoobris. Rahvusvaheline tõstmisliit kehtestas mehele eluaegse võistluskeelud, kuid CAS lühendas selle 12-aastaseks.

Anastasiya Melnitšenko - võimleja

Võimlemise maailmameister Melnitšenko jäi dopingukasutamisega vahele 15-aastaselt. Neiu on sünidnud 1994. aastal. Sportlane ei palunud esialgu avada B-proovi, kuid neiu isa palus juhtumi taas käsitlusele võtta. WADA määras Melnitšenkole kaheaastase võistluskeelu. CAS vähendas võistluskeelu neljale kuule ning lahutas sealt juba kantud võistluskeelu.

Erik Tysse - kiirkõndija

Norra kiirkõndija jäi dopinuga vahele 2010. aastal ning IAAf peatas koheselt mehe võistlusloa. Mehele määrati 2-aastane võistluskeeld ning CAS jättis otsuse jõusse.

Jobson Leandro Pereira de Oliveira - jalgpallur

Brasiilia jalgpalluri uriinist leiti kahel korral jälgi kokaiinist. Brasiilia jalgpalli ülemkohus määras mehele 2-aastase mängukeelu, kuid jalgpalluri vastukaebuse järel vähendati see kuue-kuuliseks. WADA sekkumisel ennistati 2-aastane võistluskeeld ning CAS jättis selle jõusse.

Gert Thys - pikamaajooksja

Thys'il avastati dopingu kasutamise jälgi Souli maratonil 2006. aastal, mille mees võitis. Tal paluti tulla andma selgitusi pärast A-proovi avamist, kuid ta ei teinud seda. Hiljem palus sportlane avada B-proovi, mis oli samuti positiivne. Ta pidi loovutama maratonilt saadud võidud ning mehele kehtestati 2 aasta ja 1 kuu pikkune võistluskeeld.

Mõlemat proovi testis sama isik, mis aga on reeglistiku vastane. Seetõttu tühistas CAS otsuse. 2010. aastal mais tühistas Šveitsi ülemkohus aga CASi otsuse, kuid Thysi kaebuse järel jäi see siiski kehtima. Mehele tagastati 2012. aastal maratoni võidusumma ning karikas.

Simon Gibbs - ratastooli korvpallur

Simon Gibbs konkureeris kohale Suurbritannia korvpallimeeskonda, mis osaleb 2012. aasta Londoni paraolümpial. Mehe uriinist leiti jälgi mefedronist ning mehele kehtestati võistluskeeld. Gibbs võttis selle vastu ning loobus koondisse kandideerimisest. 2010. aasta mais vaidlustas Gibbs otsuse, väites, et keelatud aine oli mehele joogi sisse keegi kolmas isik pannud. Seda ei võetud kuulda ning Gibbsile määrati kaheaastane võistluskeeld. CAS aga otsustas rattastoolisportlase kasuks.