WADA distsiplinaarkomisjon leidis Moskva labori töös palju probleeme, mistõttu ei peeta seal kontrollitud dopinguanalüüside tulemusi usaldusväärseteks, teatab BBC Sport. Moskva labori puhul on tegemist Sotši 2014. aasta taliolümpiamängude ametliku dopingulaboriga.

"Meil oli Johannesburgis komisjoni koosolek, kus tehti ekspertide uuringutele tuginedes WADA presidendile John Fahey`le ettepanek Moskva labori litsentsi peatamiseks, sest selle labori testid ei ole usaldusväärsed. WADA juht ei ole veel otsust teinud, kas litsents peatada või mitte," sõnas distsiplinaarkomisjoni esimees ja endine WADA juht Dick Pound.

Fahey kinnitas BBC-le, et talle on tõesti tehtud ettepanek Moskva labori litsentsi peatamiseks. "Distsiplinaarkomisjon töötas läbi uurimimistulemused, kuid meie töö on veel käimas. Mul ei lähe otsusega enam kaua aega, kuid teatud dokumendid on vaja veel läbi töötada, et teha õige otsus," sõnas president.

Alles hiljuti tühistas WADA tegevuslitsentsi Rio de Janeiro dopingulaboril, kus oleks pidanud toimuma 2014. aasta jalgpalli MMi dopinguproovide kontrollimine.