Eesti võitis Belgia vastu avakolmandiku 5:0, juhtis teise perioodi lõpuks 10:2 ja sai lõpuks kirja kindla võidu 16:4.

Eesti meeskonna parimaks tunnistati kaitsja Mats Tamme, kes lõi kolm väravat ja andis ühe resultatiivse söödu. „Tänane mäng oli turniiri senistest kõige raskem, ometi võitsime suurima skooriga. Väga paljud mehed tegid väravaid ja see annab kõvasti enesekindlust. Samuti näitab meie võistkonna mitmekülgsust,“ võttis Tamme mängu kokku.

Sellel turniiril on täienenud Eesti treenerite tiim, kuhu kuulub nüüd ka Rootsi meistriliiga kogemusega statistik. “Saame iga mängu järel väga põhjaliku statistika, mis annab ülevaate nii meeskondlikust kui ka individuaalsest sooritusest. Tänu sellele oleme parandanud mitmeid tähtsaid mänguelemente,“ tõstis Tamme esile statistiku rolli. Tänase võiduga on kodumeeskond MM-pääsmest ühe võidu kaugusel.

Homme läheb Eesti koondis vastamisi Poolaga. Meie meeskonna jaoks on tegu turniiri võrdseima vastasega. Mängus on MM-pääse – kes võidab, sõidab aasta lõpus Prahas toimuvale MM-finaalturniirile.

Kohtumine algab Kalevi spordihallis kell 17. Eesti meeskond peab viienda ja ühtlasi viimase kvalifikatsioonimängu pühapäeval kell 15, kui minnakse vastamisi maailmameister Soomega.

Teistes tänastes mängudes võitis Poola seisuga 10:1 Liechtensteini ning Soome purustas skooriga 32:1 Hollandi. Pärast MM-valikturniiri kolmandat võistluspäeva on kindel tabeliliider Soome, teisel kohal Eesti ning kolmandal Poola.

Detsembris Prahas peetavale MMile lunastavad pääsme siinse turniiri kaks paremat ja nelja Euroopas toimuva valikturniiri kaks paremat kolmanda koha meeskonda.