USA-s on teravalt päevakorral teema seoses USA riistvõimlemiskoondise endise arsti Larry Nassariga, kes kasutas noori sportlasi seksuaalselt ära. Nassari ohvriks langes omal ajal ka Maroney.

Nüüd on selgunud, et USA Riistvõimlemisliit sõlmis Maroney'ga omal ajal lepingu, et sportlane ei tuleks antud vahejuhtumiga avalikkuse ette.

ESPN-i teatel lähenes alaliit sportlasele 2016. aasta detsembris, kui süüdistused Nassari vastu hakkasid päevavalgele tulema. Sportlane allkirjastaski vaikimislepingu, mis tõi talle The Wall Street Journali teatel sisse üle miljoni euro.

“Vaikimislepingud seoses laste seksulaalse ärakasutamisega on Californias seadusevastased ja on seda olnud aastaid,“ teatas Manly. “Alaliit ja nende advokaadid rikkusid seadust, kui nad palusid McKaylal sõlmida vaikimislepingu. Talle peab jääma vabadus juhtunust rääkida.“

Riistvõimlemisliit on nüüd aga süüdistustele vastanud ning nende sõnul võttis just sportlase eelmine advokaat Gloria Allred nendega ühendust ja palus vaikimislepinguga kaasnevat tasu.

Manly sõnul kasutas alaliit aga raskes seisus sportlast lihtsalt ära.

Lapspornograafia omamise eest on Nassarile mõistetud juba 60 aasta pikkune vanglakaristus. Ülejäänud pattude eest saab ta karistuse teada jaanuaris.