Peale klassikalist ja kiiret vooru oli Švartsmanil eesmärgiks edu säilitamine ning ta pääses napilt välkvoorus Aleksander Georgievile alistumast. Georgiev oli jõudnud paljulubavale positsioonile, kui andis 54. käigul 38-32 tahtmatult Švartsmanile võimaluse põgeneda, mille viimane ka realiseeris.

Arvuti analüüsiprogrammi järgi oleks 54. käigu 38-32 asemel Georgievile võidu toonud 36-31.

Kiires lõppmängus sai Švartsman kohe hoo sisse ja murdis Georgievi strateegia. Kaotusseisus Georgievil sai mõtlemisaeg otsa ja kapituleerus emotsionaalselt, väites, et Švartsmani žestid ja häälitsused häirisid tema keskendumist.

Hollandlasest kohtunik Frank Teer võttis Georgievi kaebust kuulda ja küsis Švartsmanilt selgitust tema tegevuste kohta. „Ma saan aru, et Georgiev oli mu peale väga pahane, sest ei suutnud mind välkvoorus võita,“ ütles Švartsman. Pika ja pingelise päeva võitja lubas, et püüab edaspidi oma vastast vähem häirida.

Kui Švartsman suudab homse klassikalise mängu enda kasuks pöörata, kuulub maailmameistri tiitel talle, kui mitte, siis võib tiitli selgitamine lükkuda matši seitsmenda päeva peale, sest kahe võiduga Georgiev püsib kolme võiduga Švartsmanil kannul.

Matš kestab Tallinnas 18. maini ning mäng algab iga päev kell 10.00. Kõigil huvilistel on võimalik mängu vaadata kohapeal Nordic Hotel Forumis või internetivahendusel aadressil http://wcmm2013.fmjd.org.