"Nataša (Natalja Zabijako) ja Juri (Larionov) osalevad sel hooajal Venemaa võistlustel, sõidavad paari ja see on väga hea algus," rääkis Mozer Venemaa Uisuliidule antud intervjuus, vahendab rus.delfi.ee.

Küsimusele, kas Zabijako tegi Venemaa kasuks otsustades ikka õige otsuse, sest Venemaal on konkurents erinevalt Eestist ülitihe, vastas Mozer: "Vaja on uisutada just tugevas riigis. Eriti veel perspektiivikatel sportlastel. Venemaa on seda väärt, et siin oleksid tugevad iluuisutajad. Ma ei hakka kunagi ühelegi meie tugevale sportlasele soovitama, et ta peaks valima mõne teise riigi. Vastupidi, kõik tugevad uisutajad peaksid meie juurde tulema."

Mozer usub, et Zabijako lööb Venemaa tugevas konkurentsis hästi läbi. "Nataša on tugev uisutaja. Tema endine treener Anna Kondrašova (Anna Levandi) näitas teda mulle juba 2011. aasta Moskva MMil. Toona ei saanud üleminekust asja, sest tema vanemad ei tahtnud tütart Eestist Moskvasse lubada."

Mozer tegi Zabijakole uue ettepaneku Moskvasse kolimiseks tänavu Jaapanis toimunud maailmameistrivõistlustel ning sai jaatava vastuse.

"Paljud on minult küsinud: "Kas Larionovile ei oleks võinud paarilist Venemaalt otsida?" Paraku. Paarissõidus on õige paarilise leidmine väga raske. Zabijako on õige valik - ta ei ole mitte ainult hea ilusuisutaja, vaid ka suurepärane inimene. Hästi kasvatatud, intelligentne, otsekohene ja väga töökas. Kui treening algab hommikul kell 11, siis ta on kell kümme kohal. Kui meie uisukooli direktor küsis, miks ta nii vara tuli, vastas Nataša: "Selleks, et treeninguks valmistuda." Selline lause ütleb tema professionaalsuse kohta kõik," rääkis Mozer, kelle õpilased - Tatjana Volosožar-Maksim Trankov ja Ksenia Stolbova-Fedor Klimov - saavutasid tänavustel Sotši olümpiamängudel paarissõidus kaksikvõidu.

19-aastane Zabijako võistles varem koos Aleksandr Zabojeviga. Nende parimaks saavutuseks jäi Budapesti Euroopa meistrivõistluste 10. koht. Nad kindlustasid eelmisel sügisel endale ka pääsme Sotši olümpiale, kuid kuna Zabojevil polnud Eesti kodakondsust, jäi neil taliolümpial osalemata.