Hiljuti 26aastaseks saanud Pent tõmbus mullu olude sunnil tippspordist tagasi, kuid nüüd soovib ta tagasi tulla. Aastal 2014 teenis Albust pärit tõstja EMil viienda koha, pronksmedal jäi 14 kilo kaugusele. Paraku luhtus sügisene MM ületreeningu tõttu ja seetõttu jäi Pent mullu alaliidu stipendiumist ilma, pidi pere toitmiseks tööle minema ja sedasi on keeruline kvaliteetselt treenida. Tõstmine jäi tagaplaanile.

Pent usub, et ta pole viimast sõna veel öelnud. Ta hakkas koos Mart ja Alar Seimiga taas harjutama ning vormi taastama. Motiveerivalt on mõjunud ka tõhustunud dopingukontroll, Pendi kehakaalus (kuni 94 kilo) võeti mullusel MMil vahele koguni viis sportlast, teiste hulgas teine, kolmas ja neljas mees.

„Praeguseks on füüsiline vorm taastunud 90 % ulatuses tippvormist ja plaan on jõuda aasta lõpuks uuele tasemele ja ületada kehakaalus kuni 94 kg kehtivad Eesti rekordid, milleks on rebimises 170 kg, tõukamises 197,5 kg ja kogusummas 362,5 kg,“ kirjutab Pent Stardipaiga projektis, kus loodab leida toetajaid, kelle abil saaks kevadel minna treeninglaagritesse. Pikem eesmärk on järgmise aasta Euroopa meistrivõistlused, kus ta tahab võita medali.

Pent on võitnud U23 EMilt kaks pronksmedalit, ta isiklik kogusumma rekord on 356 kilo.

Projekti kohta saab rohkem infot SIIT.