Nimelt ei leia eestlase kaaluklassi (+105kg) stardinimekirjast viimase kahe MM-i kuldmedalisti, venelast Ruslan Albegovit.

Jutt, et mitmed Venemaa esindajad võivad kergejõustikus lahvatanud dopinguskandaali tõttu MM-ilt eemale jääda, hakkas tõsisemalt levima nädal tagasi. Kuigi Albegovi starti mittetulemist veel ametlikult kommenteeritud pole, on fakt see, et tema üks põhilisemaid Venemaa koondise eemalejääjaid on.

Viimasel hetkel on stardinimekirjast kadunud ka Oleg Prošak, kes viimasel EM-il küll esialgu võidutses, kuid seejärel dopingukontrollis põrus. MM-il pidi ta taas starti tulema, aga täna avaldatud nimekiri näitab, et ukrainlane siiski võistlema ei asu.

Juba varasemalt oli põlvevigastuse tõttu MM-ist loobunud iraanlasest Londoni olümpiavõitja Behdad Salimi Kordasiabi, kes eelmistel maailmameistivõistlustel poodiumi teise koha hõivas.

Kolme suurfavoriidi eemalejäämise järel on veelgi tõusnud Seimi medalivõimalused ja eestlase suuri eesmärke kinnitab ka fakt, et koos nelja konkurendiga tõstis Seim oma algraskuse kahe tõsteviisi (rebimine ja tõukamine - toim.) kogusummana 440 kg peale. Olgu ka öeldud, et võistlustel võib algraskus olla maksimaalselt 20 kg väiksem, kui stardiprotokolli kantud number. Veel valisid sama raskuse Fernando Reis (Brasiilia), Lasha Talakhadze (Gruusia), Gor Minasyan (Armeenia) ja Ruben Aleksanyan (Armeenia).

A-gruppi kuuluvad koos Seimiga 12 meest, kokku võtab võistlusest osa 36 tõstjat. Nagu öeldud, algab tõstmise MM Houstonis juba homme. Seim tuleb võistlustulle aga alles viimasel võistluspäeval, järgmisel laupäeval, kui tema kaaluklass meie aja järgi kell 22.55 võistlemist alustab.

A-grupi võistlejad (rahvus ja algraskus kahe tõsteviisi peale kokku):

1. Shih-Chieh Chen (Taipei) 430 kg

2. Almir Velagic (Saksamaa) 431 kg

3. Fernando Saraiva Reis (Brasiilia) 440 kg

4. Aleksei Lovchev (Venemaa) 437 kg

5. Hojamuhammet Toychyyev (Türkmenistan) 431 kg

6. Mart Seim (Eesti) 440 kg

7. Ahmed Mohamed Abdelaziz Mohamed (Egiptus) 430 kg

8. Mohamed Ehsan Attia Massoud (Egiptus) 437 kg

9. Gor Minasyan (Armeenia) 440 kg

10. Lasha Talakhadze (Gruusia) 440 kg

11. Ruben Aleksanyan (Armeenia) 440 kg

12. Yauheni Zharnasek (Valgevene) 432 kg