Et Kalev International kuulub MK-etapina rahvusvahelisesse kalendrisse, on kolmel varasemal turniiril võitmatuks jäänud Tolmoffil ja seni parimal korral viienda koha pälvinud Mustal hea võimalus kodupubliku ees koguda väärtuslikke punkte Pekingi OMile kvalifitseerumiseks. Tallinnasse saabuvad 20 riigi sulgpallurid, kaugeim külaline tuleb Malaisiast.

“Meil on heameel korraldada Eestis kõrgetasemelist võistlust, et pakkuda kodustele spordisõpradele võimalust elada kaasa meie olümpialootustele,” märkis Kalevi peasekretär Reio Ojavere. “Järgmine võimalus Tolmoffi ja Musta kodumaal mängimas näha avaneb ju ilmselt alles 2008. aasta Eesti meistrivõistlustel.”

Kalev International 2007 meesüksikmänguturniirile on registreerunud 40 mängijat, sealhulgas 8 Eestist. Raul Musta järel on teisena paigutatud Carols Longo Hispaaniast, kolmanda ja neljandana Kristian Midtgaard Taanist ning Neven Rithar Horvaatiast.

Naisüksikmänguturniirile on registreerunud 26 mängijat, sealhulgas 7 Eestist. Esimesena on paigutatud Kati Tolmoff, teisena Lucia Tavera Hispaaniast, kolmanda ja neljandana Elena Pruss Ukrainast ja Akvile Stapusaityte Leedust.

Meespaarismänguturniirile on registreerunud 18 paari, sealhulgas 7 Eestist. Esimesena on paigutatud Soome paar Iwo Zakowski — Jesper Von Hertzen, teisena Soome ja Malaisia paar Kasper Lehikoinen — Salim Sameon, kolmanda ja neljandana Soome paar Tuomas Nuorteva — Mikko Vikman ja Eesti paar Raul Must - Ants Mängel.

Naispaarismänguturniirile on registreerunud 8 paari, sealhulgas 3 Eestist. Esimesena on paigutatud Soome paar Noora Virta — Oona Seppälä ning teisena Eesti Paar Helen Reino — Külli Iste.

Segapaarismänguturniirile on registreerunud 13 paari, sealhulgas 3 Eestist ning 2, kus naismängijad eestlannad. Esimesena on paigutatud Austria paar Heimo Götschl — Claudia Mayer ning teisena Soome paar Iwo Zakowski — Noora Virta. Eesti esipaarina osalevad Ants Mängel — Karoliine Hõim, kelle sulgpalli maailmaföderatsiooni edetabeli reiting on osalejate hulgas kolmandal kohal.