Tulenevalt asukohast oli keskseks looduslikuks teguriks Ahja jõe ürgorg, mida ületasid 711 seiklejat nii köitel, ratastega kui ka joostes. Ligikaudu 60 kilomeetrisel reljeefirohkel Lõuna-Eesti maastikul läbiti üle tuhande tõusumeetri, teatasid korraldajad Delfile.

Võistlusel oli ka lõik, kus osalejad said valida meelepärase rajaga kaardi, lootes juba valikuga saavutada edu konkurentide ees.

Eliit ehk A rada alustas lühikese rulluisuetapiga, peale mida mindi juba vastu tõsisematele katsumustele ratta seljas. Rattaetapil tuli läbida Ahja jõe orgu viis korda. Rulluisu- ja rattaetapp ei suutnud tekitada märkimisväärseid ajavahesid. Seetõttu asus kanuuetapile seitsmest võistkonnast koosnev juhtgrupp. Sõudmine Taevaskojast Kiidjärveni oma tehnilisuse ja füüsilise nõudlikkusega hajutas võistkonnad ajaliselt laiali. Tagasisõidul said aga otsustavaks taktikalised valikud. Esikuuiku kaks võistkonda otsustasid kanda kanuud mööda maanteed tagasi Taevaskotta. Sellega saavutatud edu aitas Nike ACG’l kindlustada võit segavõistkondade arvestuses.

Üldarvestuse esikolmik vahetult enne jooksudistantsi oli paremusjärjestuses ISC Adventure Team, Salomon X-Adventure Team ning GoDiscover. Kanuuetapile järgnenud jooksudistantsil tuli eriülesannetena komposteerida punkt kuue meetri kõrgusel ronimisseinal ning ületada kõrgete kallastega org paralleelköitel. Köitelt lahkudes oli Salomoni edu ISC ees 30 sekundit. Võistluse lõppfaasiks kujunenud rattaetapil ei suutnud liiderduo otsustada omavahelist paremust.

Otsustavateks hetketeks kujunes veesuusatamine ja takistusrada Mooste mõisa ajalooliste hoonete keldrites ja pööningutel. Võistluse lõppvaatuse suutis kiiremini läbida Salomon X-Adventure Team, kes saavutas lisaks etapivõidule ka ülipõnevas konkurentsis sarja üldvõidu. Teiseks tulnud ISC Adventure Team kaotas ühe minutiga ning kolmandana finisheerunud GoDiscover 13 minutiga.

Meeskondade esikolmik:
1. Salomon X-Adventure Team (Heiti Hallikma, Urmo Alling, Urmas Utar) 5:48:52
2. ISC Adventure Team (Randy Korb, Rain Lond, Priit Ailt) 5:49:45
3. GoDiscover (Marek Nõmm, Tiit Pekk, Erko Virgepuu) 6:03:13

Segavõistkondade parimad:
1.(4.) Nike ACG (Ruth Vaher, Erik Aibast, Alar Viitmaa) 6:03:51
2.(6.) Xadventure.ee (Maret Vaher, Andres Hiiemäe, Raimo Rotberg) 6:17:21
3.(11.) Silja Sport (Silja Suija, Sven Luks, Kunnar Vahi) 6:52:47

Naiskondade parimad:
1.(25.) Team Icebug (Viivi-Anne Soots, Merike Vanjuk, Piibe Tammemäe) 7:34:16
2.(35.) ISC Team (Elo Saue, Jaana Kink, Triin Vask) 7:59:13

Kergema, B raja läbis startinud 150st võistkonnast kiireimini Merko Team ajaga 3:20:37. Sellega saavutati ka esikoht sarja kokkuvõttes edestades Hansa13 võistkonda.