77 mehe seas läksid rajale kolm eestlast – Kristo Heinmann, Kenny Kivikas ja Timo Sild.

Kolmandat aastat järjest jooksis ennast esikümne piirile Timo Sild. Kahel eelmisel aastal saavutatud kümnenda koha järel tuli seekord 11. koht (+6.47).

Timo Sild: „See oli minu esimene MM-tavarada, kus ma suutsin lõpuni hea tempoga pingutada. Suuri vigu ei teinud, aga üks raja lõpuosas tehtud ligi minutine viga jääb hingele kripeldama. Teevalikutega erinevatel pikkadel etappidel ma loodetavasti ka väga puusse ei pannud, aga seda näitab täpsemalt hilisem analüüs. Kahju on sellest, et mul ei õnnestunud purustada tavaraja kümnenda koha „klaaslage“. Tuleb tõsiselt mõelda mida edaspidi ettevalmistustes teisti ja paremini teha.“

Kristo Heinmann läbis raja ühtlaselt heas tempos ja suuremate vigadeta ning parandas 29. kohaga ühe koha võrra oma mullust saavutust. Kaotust maailmameistrile kogunes 18:53.

Kristo Heinmann: „Ma ei olnud päris valmis selleks, et raja algus kulgeb pikalt tasasel platool ja läks pisut aega enne kui sain oma orienteerumise hästi sujuma. Teevalikutest valisin valdavalt ringijooksud, et mitte riskida orienteerumisvigadega. Raja teise poole läbisin vigadeta ja suutsin ka lõpuni head tempot hoida, see teeb rõõmu.“

Kenny Kivikas alustas võistlust kaks minutit maksma läinud veaga esimese punkti piirkonnas, mis paljudele sel päeval peavalu valmistas. See mõjus rängalt võitlusmoraalile. Raja keskosas hakkas väsimus tempot pärssima, kuid mees pingutas vapralt lõpuni ja sai protokolli kirja 40. koha (+26:27).

Oma viienda kulla tavarajal võitis veenva ülekaaluga norralane Olav Lundanes, tema lõpuajaks fikseeriti 97:43. Päeva üllatajaks tõusis hõbemedalivõiduga 31-aastane ukrainlane Ruslan Glibov (+2:47), kellele see oli esimeseks MM-medaliks. Pronksmedaliga täiendas oma rikkalikku hõbedate ja pronkside kollektsiooni šveitslane Fabian Hertner (+03:04).

Olav Lundanes: „Olin täna oma viienda tavarajakulla võitmisel ilmselt paremas vormis kui kunagi varem. Jään oma sooritusega igati rahule, jooks oli mul algusest lõpuni hästi kontrolli all. Rajameister on teinud väga hea töö, mitmed teevalikuetapid olid sellised, et esimese hooga ei tahtnud nagu kuhugi minna...“.

Järgmisel aastal toimuvad MM-võistlused Norras ja siis on esimest korda programmis ainult metsadistantsid. Sprindidistantside MM peetakse eraldi, see toimub 2020. aastal Taanis.