Meeste esiliiga turniir on ühtlasi ühendatud rahvusvahelise turniiriga Green Life Open 2016, mis kuulub PSA (Professional Squash Association) edetabelivõistluste hulka, kus osavõtjad teenivad ka maailma edetabeli punkte.

Pidulik uute squashiväljakute avamine leiab aset laupäeval kell 14.

Eesti Squashiföderatsioonil on väga hea meel, et Tere Tennisekeskuses on nüüd avatud esimesed sertifitseeritud väljakud. „Oleme seda oodanud ligi 20 aastat, et ka Eestis oleks sertifitseeritud väljakud, mis võimaldavad siia tuua mitte ainult rahvusvahelisi turniire, vaid ka tiitlivõistlusi. See võimalus lisab huvi ala vastu ning aitab omakorda tõsta Eesti mängijate taset,“ sõnas Eesti Squashiföderatsiooni peasekretär Aliis Allas.

Võistlus algab laupäeval kell 11, kui toimub tervikuna meeste II liiga võistlus ja rahvusvahelise turniiriga ühendatud esiliiga avapäev. Kokku on rahvusvahelisel turniiril 16 ja II liigas 20 mängijat. Järgneb väljakute ametlik avamine ja siis jätkub turniir kella 20-ni õhtul.

Pühapäeval algavad mängud kell 10, tervikuna toimub naiste rahvusvaheline turniir, kus kokku osaleb 14 squashimängijat. Jätkub meeste rahvusvaheline turniir. Kulminatsioon leiab aset kell 16, kui peetakse mõlema turniiri finaalid. Sissepääs võistlustele on tasuta.