Tartu sprindietapp on alates eelmisest aastast üldse esimeseks triatlonivõistluseks, mille korraldamine Rahvusvahelise Triatloni Liidu poolt Eestile usaldatud on. Tugevas konkurentsis ja rohkearvuliste kaasaelajate toel toimunud võistlusel oli eestlastest mullu parim Kaidi Kivioja, kes finišeeris 14. kohaga. Eestlaste suurim lootus kõrgele kohale, Aleksandr Latin, pidi võistluse healt positsioonilt vigastuse tõttu katkestama.

Lisaks ITU sprindietapile on tänavuse Eesti triatlonihooaja suurüritusteks jätkuvalt ka rohkelt rahvusvahelist seltskonda ligi tõmbav Tartu Mill Triathlon ning augusti esimesel nädalavahetusel korraldatav TriSmile triatlonifestival Otepääl, mille 111 km pikkuse põhidistantsi lõpetas möödunud korral 478 võistlejat. Üha enam on välisriigi sportlasi oodata ka 17. augustil toimuvale Mart Haruoja mälestusvõistlusele täispikas triatlonis. Seejuures on Keilas aset leidev mälestusvõistlus ainukene, kus pikamaatriatleetidel on võimalik Eestimaa pinnal võistluskorras läbida Ironmani distants (3,8 km + 180 km + 42 km).

Koduse triatlonihooaja olulisemad stardid toimuvad ka iga-aastase Eesti karikasarja raames. Tänavune, kokku seitsmest etapist koosnev karikasari saab 7. juunil alguse Paide sprindiga ning lõpeb augusti teises pooles finaaletapiga Elva kesklinnas. Vahepeal ollakse võistlustules veel Valgas, Mellistes, Viljandis, Tartus ja Sakus. Harrastajatele jõukohaseid distantse on jällegi pakkumas ka möödunud aastal hulganisti populaarsust kogunud „Meie Liigume" rahvatriatlonisari, mis koosneb samuti seitsmest etapist.

Triatlonihooaja esimene suurem võistlus, Talitriatloni Eesti meistrivõistlused saavad alguse juba Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril, Harjumaal.