On väga harukordne, et tiheda liiklusega linnasüdames korraldatakse suuremastaabiline spordiüritus, kus lisaks professionaalsetele sportlastele saavad osaleda ka lapsed ja harrastajad. Seetõttu tasub kindlasti juuli lõpus Tartusse tulla, sest Hansapäevadega samal ajal toimub Tartu kesklinnas ka suur triatlonipidu.

Võistlustel on kavas 3 erineva pikkusega distantsi. Põhivõistlusena toimub 22. juulil Tartu Triatloni olümpiadistants, mis on ühtlasi ka Balti karikavõistluste üheks etapiks. Samal päeval on võimalik kõigil spordisõpradel osaleda A. Le Coq Tartu Igamehetriatlonil, mis on suurepäraseks võimaluseks ennast tavatus keskkonnas proovile panna. Laupäeval, 21. juulil on kavas Tartu Lastetriatlon, kuhu oodatakse osalejaid alates 11. eluaastast.

Võistluskeskus (see tähendab finish ja erinevate alade vahetused) asub Tartu Turuhoone juures. Kõikide distantside ujumine toimub Emajões. Starditakse Lodjakoja, Kalevipoja kuju ja Atlantise juurest. Rattasõidu marsruut hõlmab kesklinna ja Supilinna tänavaid, kuid sõidetakse ka linnapiiridest välja mööda Narva maanteed Aovere ristini ja tagasi. Võistluste jooksudistantsid kulgevad mööda Emajõe kaldaid Vabadusesillast kuni Turu sillani ning ümber Anne kanali. Kõik võistlused on pealtvaatajatele hästi jälgitavad Emajõe kaldapealsetel ja linnatänavatel.

Registreerimine kõikidele distantsidele on juba alanud ning ennast saab kirja panna ürituse kodulehel www.tartutriatlon.ee, kust saab ka täpsemat infot võistluse ja sellega seonduva kohta.