„Kuna rulluisutamine on Eestis endiselt nii noor ala, siis tahaksime julgustada inimesi sellega tegelema. Kuna paljudel ei ole võimalust harjutada tõuse ja laskumisi, siis olemegi lisanud programmi lühema 10km distantsi, mis on profiililt lauge ja tehniliselt lihtne,“ ütles võistluste direktor Kunnar Karu.

Kõik 10km distants läbijad on täieõiguslikud 9. Tartu Rulluisumaratoni osalejad – nad saavad sarnaselt pikematele distantsidele medali, diplomi, nende aeg ilmub kodulehel ja järgmisel päeval Postimehes lõpuprotokollis.

„Ühest küljest on see distants vähemkogenud rulluisutajatele, aga kindlasti saavad 10km distantsi kasutada nö hüppelauana ka paljud noored, kellele on laupäevane MINImaratoni 3,4km pikkune distants lühikeseks jäänud,“ lisas Karu.

Lisaks kõige lühemale 10km distantsile on 9. Tartu Rulluisumaratoni kavas ka poolmaraton ehk 21km distants ja täispikk 42km pikkune maraton.

Sel aastal kuulub Tartu Rulluisumaraton esimest korda ka mitmikürituse ehk Tartu Maratoni Kuubiku arvestusse. Seejuures saab punkilisa teenida kõikide distantsidega. Kui pikk distants on võrdväärne kõikide teiste Kuubiku ürituste pikkade distantsidega (v.a. Tartu Maraton), siis lühemate distantside eest saab mõnevõrra vähem punkte - täpselt nii nagu ka teiste ürituste lühemate distantside eest.

Rulluisumaratoni soodsaim registreerimisvoor lõppeb 3. augustil. Kuni selle ajani saab kõikidele distantsidele 50% soodsamalt registreerida.