Eesmärgiga võit koju jätta lähevad rajale eelmise kahe Tartu rattamaratoni võitja Jaan Kirsipuu ja tänavu mainekal ligi 20000 osavõtjaga Birkebeinerrittet mägimaratonil 4. koha võtnud ja kodumaise Elion Estonian Cup 2008 võitnud Allan Oras.

Allan Orase sõnul on Tartu rattamaratonil palju võiduvõimelisi sõitjaid. „Peamisi konkurente on raske esile tõsta. Juhul kui võistlus otsustatakse päris lõpusirgel, siis on kõigil vaja eelkõige edestada Jaan Kirsipuud,“ räägib sportlane. Enda sõnul ei alahinda ta kedagi.

Välismaalt saabuvad kohalike ratturitega mõõtu võtma näiteks Rootsi U23 meister Alexander Wetterhall ning tänavu parimaks noorratturiks valitud Niklas Gustavsson. Lätist on kokku tulemas enam kui 300 ratturit eesotsas tänavu Baltikumi erinevatel võistlustel korduvalt poodiumile jõudnud Raivis Zimelisega ja Smolins Ervinsiga. Kõige kaugemad külalised on pärit Iirimaalt, Austraaliast ja Kasahstanist.

Tartu rattamaraton on Baltikumi suurim rattavõistlus, mida korraldab klubi Tartu Maraton. Lisaks võistlusdistantsile saab osa võtta ka 40km matkasõidust, kus paremaid ei selgitata.