Tänaseks on võistlusriike registreerunud 15, kuid kokku oodatakse kuni 150 võistlejat 25 riigist üle kogu maailma, teatasid korraldajad.

Trikiratturite ja rulatajate teemad muutuvad aga aktuaalseks juba varem, kui toimub traditsiooniks saanud Simpel Session kinofestival. Kinomajas ning kinos Sõprus näidatakse 23.-25. jaanuarini nii kohalike, Euroopa kui Ameerika tegijate filme ning lisaks saab publik osa mitmest maailmaesilinastusest.

“Eestis on suhteliselt vähe üritusi, mis on tugevalt nii Euroopas kui mujal maailmas silma paistnud,” tunneb peakorraldaja Mario Kalmre festivali arengu üle uhkust. “Minu isiklikuks ambitsiooniks on igal aastal teha midagi uut, põnevat ja paremini ning vaadata kuhu piir ette tuleb. Kui täna on tegemist suhteliselt nišialadega, siis näiteks kümne aasta perspektiivis leiame need olümpiamängude kavast. Näiteks Pekingis on bmx näidisalana juba tuleval aastal ja Londoni olümpial osalevad samamoodi ka rulatajad ,” lisas Kalmre.

Simpel Sessioni õnnestumisele annavad oma panuse ka ameeriklased — skatepargi ehitaja Nate Wessel ja legendaarne trikiratturite võistluse kommentaator Zack “Catfish” Yankush. Kui Wessel on disaininud parke Hiinast Austraaliani üle maailma ja teinud nii Session07 kui suvise pargi disaini, siis Catfish lahkus siit pärast eelmist võistlust Eesti lipu tätoveeringuga ja lubadusega tagasi tulla. Just tema on hääl kommentaatoripuldis ka maailma suurimatel ekstreemspordivõistlustel “X-Games”.

210 000 krooni suuruse auhinnafondiga Simpel Sessionil esindavad Eestit suvisel võistlusel rulatajate hulgas parimad tulemused saavutanud: Sergei Semitsev, Kaur Rank, Eron Nõlvand, Aleksandr Tubin, Jaan Suits, Edgar Kiisa, Kristjan Prik, Hendrik Gross, Nils-Erik Vesberg, Martin Halumets ja Romario Siimer.

Ratturitest asuvad võistlustulle Andres Lainevool, Viktor Ignatenko, Raigo Suija, Risto Kütt, Lauri Suuste, Martin Raadik, Oliver Kurbas ja Dmitri Gorjajev.

Simpel Session 2008 korraldustoimkond: Mario Kalmre, Risto Kalmre, Tanel Tepper, Marta Vasarik, Siim Silland, Mihkel Lubi, Karel Kulbin, Piret Kull, Jan Tomson ja Juss Apivala.