Juba 39. korda toimuvad võistlused leiavad aset Tallinnas Salme kultuurikeskuses (Salme 12) algusega kell 18. Laupäeval, 10. novembril kell 16 toimub Salme kultuurikeskuses Euro Elite Champions Tour ehk Innar Mardo memoriaal.

Eesti meistrivõistlustel on kohal Eesti paremik, osalevad kõik tugevamad kulturistid ja fitnessistid üle Eesti. Eelinformatsiooni põhjal on oodata Imre Vähi, Argo Vaible, Argo Aderi, Marek Morozovi jt tuntud sportlaste osalemist. Taas võib Eesti meistrivõistlustel näha vastasseisu Ott Kiivika ja Marek Kalmuse vahel. Kiivikas asub jahtima oma järjekordset, juba üheksandat absoluutset meistrikulda.

Euro Elite Tour toob laupäeval teist aastat järjest lavale maailma amatööride tipud. Tallinna osavõistlusele on oodata kümne riigi sportlasi, kellest enamik on EM- ja MM-võistluste medalistid. Euro Elite Touri etappe on üle Euroopa kokku kuus, võisteldakse professionaalide reeglite järgi. Maailma paremikust on kohal värske absoluutne maailmameister poolakas Robert Pietrokowitz ja raskekaalu maailmameister leedulane Rolandas Pocius. Mõlemad mehed krooniti meistriks 25. — 29. oktoobrini Lõuna-Koreas toimunud MM-il.

Eesti paremikust on võistlustules kindlasti Ott Kiivikas, kes üritab vahetada eelmise aasta üheksanda koha kõrgema vastu. Euro Elite Tour on EKFL-i võimalus näidata oma suutlikust korraldada tipptasemel võistlusi. Olgu märgitud, et Eesti kandideerib 2011. aasta kulturismi MM-võistluste korraldajaks.

Võistluste patrooniks on kuuekordne Mr Olympia Dorian Yates Inglismaalt. Võrdluseks olgu meenutatud, et Arnold Schwarzenegger on seitsmekordne Mr Olympia. Dorian avab mõlemal päeval võistlused ja on andnud oma nõusoleku olla Euro Elite Touri kohtunik. Ühtlasi on Dorian ka esimene Mr Olympia, kes kunagi Eestit külastanud.