Põhjus, miks asjaga nii kaugele mindi, seisnes põhiliselt piirdeaedades, mis korrektselt ning kokkulepitud ajaks kesklinnast eemaldatud polnud. Samuti puudus osadest kohtadest tänava sulgemisel nõutav liiklusmärk.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul tuli linnakodanikelt palju kaebusi ning väärteomenetlust alustati mitmete pisiasjade koondumisel. "Piirdeaiad olid osades kohtades veel pikalt peale võistluse lõppu pikali, segades sedasi jalakäijaid kui ka autoomanikke. Näiteks Balti jaamas olid piirdeaiad jäetud parklasse ning kodanikud, kes niigi tol päeval oma autot vanalinna parkida ei saanud, ei leidnud lahendust ka sealt."

"Võistlus ja sealt saadud emotsioon oli suurepärane, kuid me ei saa kellelegi veel seetõttu järeleandmisi teha," tõdes Rüütelmaa, kelle sõnul on kõige olulisem linnarahva ohutus.

Ühtlasi imestas ta, et väärteomenetluse algatamine niivõrd suurt tähelepanu on äratanud. "Tegu on täiesti tavalise juhtumiga, selles pole midagi erakordset. Näiteks eelmisel aastal tehti Tallinnas sarnaste rikkumiste tõttu trahvi 60 000 euro eest."

"Praegu ei oska veel öelda, kes täpselt süüdi olid - kas korraldajad või firmad, kellelt nemad töö tellisid. See selgub menetluse käigus."

Väärteomenetlus võib lõppeda pelgalt hoiatusega. Maksimaalne trahv, mis antud juhul võib järgneda, on 3200 eurot.

Rüütelmaa on kindel, et probleemid lahendatakse ning järgnevatel aastatel toimub võistlus taas Tallinna tänavatel.