"Olen Ragnar Kenk, kes on valitud Eesti Taekwondo Föderatsiooni asepresidendiks ja soovin kommenteerida olukorda, mis toimub antud spordiala ümber Eestis. Täna on see päev, kus kõik inimesed, keton huvitatud Eesti spordist, peaks küsima avalikkuselt, et mis toimub!? Nimelt, mis toimub Eesti taekwondos? Kuigi paljude jaoks on see täiesti tundmatu spordiala, on Eestis selle ala kahes harus üle tuhande harrastaja. Maailmas on taekwondo enim harrastatud võitlussport, jättes kaugele seljataha meile tuttavamad alad taipoksi, poksi, judo või maadluse," ütleb Kenk.

"Miks minu arust peaks hetkel Eesti taekwondo situatsioon avalikkuse huvi pälvima, on see, et pea kahe kümnendi pikkune kahevõitlus sama spordialaga tegeleda soovivate inimeste vahel on võtnud täiesti uskumatu ja tragikoomilise pöörde. Üritatakse erinevate jõududega nullida pea kümne inimese aastane töö, mille tulemusena on sportlastel võimaldatud osaleda Euroopa meistrivõistlustel, Euroopa noorte meistrivõistustel ja olümpia kvalifikatsioonivõistlustel. Lisaks on sportlastel võimalus käia treenimas erinevates välisriikides laagrites ning osaleda ka muudel väiksematel võistlustel. Peale aastaid varjusurma on Eesti Taekwondo Föderatsioon uue juhatuse ja nõukogu juhtimisel toodud välja ca 10 000 euro suurusest võlast ning omandatud ca 10 000 euro väärtuses varustust. Rääkimata muudest kulutustest."

"Eesti taekwondo on Maailma Taekwondo Föderatsiooni ja Euroopa Taekwondo Föderatsiooni silmis tagasi kaardile toodud ning poolehoidu võitnud. Ja seda kõike Eesti Taekwondo Föderatsiooni juhtide ning nõukogu liikmete isikliku raha ning ajaga. See on aga paraku “kellelegi” tühine töö ehk null. Avalikkus võiks esitada hoopis ühiselt küsimuse "mis toimub!?" Selle märja rätiku all on nii mõndagi päris haisvat peidus, mis ootab päevavalgust, et hakkaks paistma ka varjatud pool. Oleks aeg lõpetada raha, aja ning energia raiskamine spordi tegemise boikoteerimise vastutegevusele. Selle raha ja ajaga oleks võinud juba kellegi tõenäoliselt Rio oümpiale saata ja spordi edendamisele kulutada. Et muuta olukorda ja pöörata tähelepanu probleemidele kitsamas ja ka laiemas
ringis, esitas meie föderatsioon omapoolse kandidaadi EOK presidendi kohale. Ehk on juba märgatud, et selleks isikuks on meie Föderatsiooni juhatuse liige ja asepresident, riigikogu liige Märt Sults."

Taekwondo organisatsioonid pole kahte leeri jaotunud mitte ainult Eestis, vaid konkureerivad omavahel ka rahvusvaheliselt. 1966. aastal asutati taekwondo ühendus ITF (International Taekwondo Federation) ning 1973. aastal WTF (World Taekwondo Federation), kuid edukamalt on läinud just viimasel, mis 1988. aastaks valiti olümpiamängude näidisalaks ning milles jagatakse olümpiamedaleid alates 2000. aasta Sydney mängudest.