Väljavõte valitsuse pressikonverentsi stenogrammist:

Rõivas: "Jah, eks see on hirmus lugu küll, et päris palju reformierakondlasi on oma ühiskondliku töö Eesti spordi arendamisse panustanud. On päris mitmetes alaliitudes tegevaid reformierakondlasi, on ka EOK juhtkonnas Reformierakonna liikmeid. On neid Reformierakonna liikmeid, kes ise aktiivselt ühte või teist spordiala viljelevad. Nii et naljalt seda spordiala, millega mõni reformierakondlane ei tegeleks, Eestist ilmselt ei leia. Kui väga pingutada, siis võib-olla üht-teist leiab."

"Ma nagu sellest loost liiga täpselt aru ei saanud, et mida sellega öelda taheti, sellepärast et kui probleemiks on see, et ühe või teise spordi alaliidu juhatuse liikmete hulgas või selle spordiala harrastajate hulgas on mõni valitsuserakonna liige, siis see sama küsimus tekiks ju täpselt ka EOK kohta, kelle kaudu siis just kui selles artiklis soovitati raha jagada."

"Samas, mina usun, et see, kui osalevad ka poliitikud spordialaliitude töös ja teevad kõik selleks, et aidata spordialaliitudel ka sponsoreid leida, siis see on ikkagi eeskätt nende spordialade huvides ja selleks, et noored sportlased pääseks tiitlivõistlustele, nagu osad need taotlused olid, millest ajaleht kirjutas. Või et spordialale tervikuna oleks võimalik rohkem harrastaid näiteks meelitada. Mis puudutab riigile kuuluvate ettevõtete poolt spordi toetamist, siis ma arvan, et Tallinna Sadamas on need reeglid ühed kõige läbipaistvamad, nii paradoksaalne kui see ka ei ole, seal vähemasti on selge kord, on selge komisjon, selge vastutus, avalikkus saab täpselt teada, kellele, millises suuruses seda raha jagatakse. See, kui riigile kuuluvad ettevõtted sporti toetavad, ma arvan, et see on Eesti spordi huvides pigem. Võib-olla peaks arutama seda, et kas Eesti riigile kuulub veel ettevõtteid, kes oleks valmis sporti toetama ja kellel see võimekus on."

"Ettevõtte jaoks ei ole see ka sugugi mitte ainult kulu, vaid kui ettevõtted otse sporti toetavad, otse spordialasid toetavad, siis on see ettevõtte jaoks küllap seotud ka erinevate reklaamikokkulepetega. Ma usun, et see on ettevõtte otsusena nagu vähemasti üldprintsiibina minu jaoks mõistetav. Ja kui ma vaatan neid alaliite, kes seal toetust said ja kes toetust ei saanud, siis ka nende alade hulgas, kes toetust ei saanud, ma märkasin päris mitut alaliitu, mille juhtkonnas on ka reformierakondlasi. Ma küll oleks väga ettevaatlik enne, kui ma asuks tegema mingeid süüdistusi selles, et spordile jagatakse raha kuidagi erakondliku kuuluvuse alusel. Ma arvan, et me teeme ikkagi väga räige vea, kui me ütleme, et Eesti suusatamine peaks saama raha ainult sellepärast, et ma ei tea, 10 või 15 või mitme juhatuse liikme hulgas on ka üks Reformierakonda kuuluv inimene. Ma arvan, et te saate ise ka aru, kui naeruväärne selline järeldus oleks. Ma arvan, et Eesti suusatamine nii EOK-lt kui erinevatelt sponsoritelt saab raha ikkagi eeskätt seetõttu, et meie suusatajad on tublid või et nendel sponsoritel on usk, et nendel on võimalik teha häid tulemusi. See on ikkagi kriteerium, ma usun. Aitäh!"

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi: "Ma täiendaks. See teema oli üsna teravalt vaidlemise all üle-eelmises valitsuses ja me võtsime sellise hoiaku, mida küll ei õnnestunud just nimelt Tallinna Sadamas olnud konflikti tõttu vist vormistada, et sponsorlus võiks olla seotud mainekujunduse ja reklaamiga, mitte selliste sõbrasuhetega. Ja natukene leebemaks seda teha, kui tookord oli, ma arvan, on mõistlik. See on ikkagi sihuke konkurentsiala, kus muudes riikides raha jagatakse palju lõdvemalt kui meil üldiselt. Ja üle piiri ei tasu teistpidi minna. Kui tuleb tõesti see väide, et kuidagi erakonnaga on seotud, siis ausalt öeldes mul tekib kohe küsimus, et huvitav, kas triatloni liit oli ühel või teisel pool? Ma ei tea."

"Mul oleks suurepärane võimalus helistada ja öelda, et kuule, viska natuke pappi, aga ma ei tee seda. Mul on olnud suurepärane võimalus saada umbes kuue erialaliidu presidendiks aastate jooksul, ma olen kõigist keeldunud just nimelt sellepärast, et märk jääb külge. Ma ei tea. Ma ei tea, kes saab, mis alustel ja ma arvan, need reeglid võiksid olla selgemad. Aga tõmmata siit välja siis reformierakondlasi, ainus põhjus saab olla selles, et palju siis teistes erakondades neid sporditegijaid on. Pigem on see natukene sihuke ilmavaateline hoiak olnud. Kui tahate skandaalidest kuulda, siis Tallinna Sadamas minu teada kõige konkreetsem skandaal, üks oli muidugi EOK-ga seotud, oli ühe teise erakonnaga seotud, kus olid ka sporditegijad olemas. Ei ole nii, et keegi mõtleb välja mingi tunnuse ja siis otsib seoseid, jättes muud tunnused ja seosed vaatamata. Ei ole ühe erakonna asutus see sadam, ei ole. Küll aga on kindlalt erakonnad väga erinevad kalduvuselt meelitada juurde sporditegijatest liikmeid."