Nurmsalu pani edule aluse kvalifikatsioonilaskmisega, kus ta sai kuuenda tulemuse (644 punkti) ja koos sellega kõrge asetuse. Reena Pärnat oli 21. (630 punkti) ja Siret Luik 29. (621 punkti).

Edasi läks duell-laskmiseks. Nurmsalu oli kahes esimeses ringis vaba. 1/16 finaalis alistas ta pärast avaseeria kaotust sloveenlanna Ana Umer´i 6-2 ning kaheksandikfinaalis Tai sportlase Waranya Ruangkriengsini 6-0. Veerandfinaalis oli ta parem 3. asetusega hispaanlannast Adriana Martin´ist 6-4 ja sellega oli olümpiakoht käes.

Poolfinaalis tuli Nurmsalu vastaseks Christine Bjerendal Rootsist ning see duell kujunes närvide mänguks. Nurmsalu kaks esimest seeriat kaotas ning jäi taha 0-4. Seejärel aga kolm järgmist seeriat võitis, kusjuures rootslanna eksis neljanda seeria viimasel lasul väga rängalt. Tal oli vaja kaheksat, et duell enda kasuks lõpetada, aga laskis vaid nelja. Nurmsalu sammus 6-4 võiduga finaali.

Pärnat ja Luik jäid pidama 1/16 finaalis. Neli aastat tagasi Londoni olümpial võistelnud Pärnat kaotas Filipiinide esindajale Kareel Meer Hongitanile 3-7, Luik jäi alla kreeklannale Evangelia Psarrale 2-6.