Tänase Suunto Gamesi teisel väga vihmasel päeval joostud lühirajal tegi kiireima jooksu rootslane Jonas Leandersson. Tema võiduaeg oli 30.37. “Sisse tulid mõned väikesed vead, aga üldjoontes jäin jooksuga rahule. Tugev vihm minu head jooksu ei seganud. Järgmise aasta hooaja eesmärgiks on loomulikult Eestis toimuvad maailmameistrivõistlused,” ütles rootslane pärast finišeerimist.

Teise koha meeste eliitklassis saavutas kaasmaalane Gustav Bergman, kaotades võitjale 30 sekundit, ajaks 31.07. Kolmanda koha pälvis valitsev lühiraja maailmameister ja hetkel maailma edetabelis teist kohta hoidev šveitslane Matthias Kyburz ajaga 31.10, kaotust Leanderssonile 33 sekundit.

Eestlastest tegid täna parima jooksu meeste eliitklassis Kenny Kivikas (OK Ilves), kes saavutas ajaga 32.32 13. koha ja Lauri Sild (OK Võru) ajaga 32.51 15. koha.

Naiste eliitklassi võit läks täna Šveitsi esindaja Judith Wyderile, kes jooksis parimaks ajaks 32.56. Tema järel finišeeris teisena venelanna Anastasia Rudnaja, kelle napp kaotus võitjale sekundiga, ajaks 32.57. “Suuri vigu ei teinud, jooks sujus päris hästi. Maastik oli kindlasti erinev minu igapäevasest harjutusalast, seega oli väga põnev,” sõnas napilt teiseks jäänud venelanna. Kolmandana lõpetas tänase naiste lühiraja Marianne Andersen, kes kaotas šveitslannale 12 sekundit, ajaks 33:08.

Eestlastest oli naistest parimal kohal Annika Rihma (OK Põlva Kobras), kelle tulemuseks oli 26. koht ja aeg 38.29.

Suunto Gamesile registreerus sel aastal rekordilised 1068 osalejat, kellest lausa 200 võistles meeste ja naiste eliitklassides. Võistlus on kirjas ka maailmakarika etapina ja paljudele võistlejatele oli sel nädalavahetusel toimunud suurvõistlus viimaseks proovilepanekuks MMiga sarnastel maastikel.