Õhtu peakohtumises on oodata pinevat duelli 10-kordse Soome meistri Ville Långi ja 9-kordse Eesti meistri Raul Musta vahel. Sulgpallilahingu juhatab sisse paarismäng, kus Soome ja Eesti esireketitele astuvad vastu Eesti juunioride tipud Heiko Zoober ja Sten Rääbis. Üllatusena on spordisõpradel võimalus kaasa elada tippsporti naasva Kati Tolmoffi mängule, teatab Eesti Sulgpalliliit.

Sündmuse peakorraldaja Triitoni sulgpalliklubi juhi Mart Siliksaare sõnul on sulgpalliõhtu hea võimalus tutvustada laiemale publikule sulgpalli kui kiiret ja vaatemängulist spordiala ning näha selle ala tippude mängu. Õhtut juhivad näitlejad Margus Jaanovits ja Tanel Jonas. Muusikaliste vahepaladega loob meeleolu Luisa Värk.

Esmakordselt Eestis katsetatakse sulgpalliõhtu mängudes uut sulgpalli punktisüsteemi. Rahvusvaheline Sulgpalliliit soovib muuta spordiala publiku ja mängijate jaoks veelgi atraktiivsemaks, mistõttu augustist-novembrini proovitakse rahvusvahelistel turniiridel uut punktisüsteemi. Seejärel teeb Rahvusvaheline Sulgpalliliit otsuse, kas jätkatakse senise kolmegeimilise ja 21 punktini mängitava korra alusel või võetakse kasutusele uus süsteem, kus mängitakse 11 punktini ja viis geimi.

Raul Musta ja Kati Tolmoffi jaoks on sulgpalliõhtu ühtlasi soojenduseks sama nädala teises pooles Venemaal Gattšinas toimuvale maailmakarikaetapile White Nights. 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril omab Must 5. asetust ja tema esimeseks vastaseks on Venemaa sportlane Kirill Lev. Enne Pekingi olümpiamänge 50 maailma parima hulka kuulunud Kati Tolmoff on tippsporti naasmise järel mängimas esimesi turniire ning peab edetabeli punktide vähesuse tõttu alustama kvalifikatsiooniturniirilt. Põhiturniirile pääsuks on vaja saada kaks võitu ning esimene kohtumine on venelanna Anastassia Batõrovaga. Eesti sportlastest võistlevad veel Laura Vana, Mihkel Laanes ja Mario Saunpere. Eestlannadest maailmaedetabelis kõrgeimal kohal paiknev Laura Vana (130. koht) kohtub avaringis tänavuse Yonex Estonian Internationali võitja Jevgenia Kosetskajaga (101. koht maailmaedetabelis).

Võistluste tabelid ja tulemused http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=3E099E80-B176-4C68-AC6C-D897046499F2