"Sulgpall kõigile" keskmes on kehalise kasvatuse õpetajad, just nende abil jõuab sulgpall igasse Eesti kooli. „Sulgpall on olümpiaala, see on atraktiivne ning fakt, et sulgpall ühendab täpsuse, vastupidavuse ja taktikalise mõtlemise, on kahtlemata üks suurimaid põhjuseid, miks õpilased üle Eesti selle lõbusa mänguga võiksid tutvust teha," sõnas Eesti Sulgpallilidu president Karol Kovanen, kelle sõnul on sulgpallil veel teisigi trumpe.

"Seda saavad mängida üheskoos nii poisid kui tüdrukud, alaga tegelemiseks ei ole vaja kallist varustust ning mängupaiga leidmisel võib lasta fantaasial lennata. Ei ole vaja uhket saali, sulgpalli saab mängida täpselt seal, kus kahele mängijale ruumi jagub," sõnab Kovanen.

"Sulgpall kõigile" põhineb rahvusvahelisel projektil "Shuttle Time", mida viiakse ellu ligi 100. riigis üle maailma. Programmi aluseks on mängulised, kuid samas sisukad õppematerjalid, mille abil koolitatakse kehalise kasvatuse õpetajaid ja antaks neile teadmised, kuidas maailma kiireim reketispordiala õpilasteni viia.

Lisaks teadmistele ja õppematerjalidele, mis sisaldavad ka näidisharjutustega tunnikavasid, saavad kõik koolitusel osalenud õpetajad endaga kaasa sulgpallivarustuse, mille abil on võimalik koheselt ala oma tundidesse sisse viia.

Koolituste seeria "Sulgpall kõigile" toimub Eesti erinevates paikades jõudes sel aastal enam kui 130 kehalise kasvatuse õpetajani. „See, et kõik koolitused täitusid koheselt, näitab seda, et projekti on Eestis vaja. Mul on hea meel selle üle, et kõik selleks aastaks planeeritud koolitused täitusid ja veel suurem rõõm on selle üle, et õpetajad on valmis nn suurte alade kõrvale õpilastele tutvustama ka teisi vahvaid ja toredaid spordialasid," võtab Kovanen jutu kokku.