Kultuuriministeeriumi spordiala asekantsler Tõnu Seili kinnitusel on ministeeriumi kindel eesmärk noortespordi kestliku arengu kindlustamine ja treeneritele suurema kindlustunde tagamine.

"Treenerite peamine murekoht on olnud sotsiaalsete garantiide puudumine, meie sihiks on see probleem lahendada, et tagada laste ja noorte treeneritele vajalik stabiilsus. Esitame lähinädalatel oma ettepanekud lahendusvariantide kohta valitsusele arutamiseks," ütles Seil.

Kultuuriministeerium on nõus stipendiumide maksmise süsteemi täpsustamisega, omapoolsed ettepanekud hõlmavad lisaks toetusmehhanismi loomist, mille abil saaksid spordiklubid ja -koolid jätkata laste ja noorte sporditegevuse juhendamist.

Maksuamet nõudis eelmisel aastal kolmelt lastespordiklubilt - Martin Reimi jalgpallikoolilt, judoklubilt Aitado ja Lasnamäe korvpalliklubilt - tuhandeid eurosid maksuvõlga, leides, et nendes klubides maksti töötasude pähe stipendiume. Kuigi maksuameti pihtide vahel on hetkel vaid need klubid, puudutab probleem pea kogu Eesti spordisüsteemi.