Telefonihääletuse tulu laekub Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ fondi, kus see antakse 2015. aastal välja Eesti Rahva stipendiumina. Stipendiumi saaja otsustab Eesti spordihetke konkursi võitnud valdkonna alaliit, järgmisel aastal on see Eesti kergejõustikuliit. Nii oli ka möödunud aastal, kui spordihetke võitis vehklejate kuldne pooltund ning tänavu aprillis anti Eesti vehklemisliidu otsusel stipendium värskelt aasta noorsportlaseks valitud juunioride maailmameistrile Katrina Lehisele.

Rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhi Rivo Saarna sõnul valis ERRi sporditoimetus detsembri algul välja viis sündmust, mis on erakordsed oma emotsionaalsuse ja tähendusrikkuse poolest. "Lõppevasse spordiaastasse mahub erilist ja positiivset kindlasti rohkem, kuid just need viis spordihetke on rõõmustanud, puudutanud ja üllatanud Eesti spordiavalikkust ning pakkunud kõneainet ühiskonnas laiemalt," sõnas Saarna. "Nagu ka eelmisel aastal, jäi aasta kõige erilisem hetk spordisõprade otsustada ning helistajate arvu kasv näitab, et rahvale läks asi korda."

"Õnnestumiseks on põhjust lugeda ka seda, et möödunud aasta spordihetke telefonihääletusest laekunud summad läksid vehklemisliidu otsusega sportlasele, kes tänavu parimaks noorsportlaseks valiti," rõõmustas ERRi spordijuht. "Loodame, et Eesti kergejõustikuliit teeb samuti õige valiku ning stipendiumi pälvib mõni meie tulevastest kergejõustikutippudest," sõnas Saarna.

Lisaks Rasmus Mägi rekordjooksule ja hõbemedalile Zürichi EMil kuulusid spordihetke nominentide hulka tänavu Mart Seimi Eesti rekordid ja neljas koht tõstmise MMil üliraskekaalus, Gerd Kanteri otsustav kolmas katse ja kümnes tiitlivõistluste medal Zürichi EMil, Eesti jalgpallikoondise võiduvärav EM valikturniiri avamängus Sloveeniale ning Baltikumi suurima spordivõistluse SEB Tallinna Maratoni start.