Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja Eesti Meedia kokkuleppe kohaselt toimub galakontsert ja otsesaade "Spordiaasta Tähed 2016" vahetult pärast jõulupühasid, 27. detsembril Nordea kontserdimajas.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on iga-aastase spordiaasta piduliku galakontserdi korraldamisel meediapartneri vahetamise peamine põhjus soov jõuda veelgi suurema osani Eesti ühiskonnast. "Sport valdkonnana on eriline ja ühiskonna jaoks laiemalt kindlasti ka väga oluline. Spordiaastat kokkuvõttev galakontsert on Eesti spordi üks iga-aastaseid tähtsündmusi. Meie eesmärk on tutvustada sporti ja meie spordisangareid võimalikult laiale sihtgrupile. Selle sihi täitmisel on suureks abiks senisest ulatuslikum meediakajastus, mida Eesti Meedia erinevad kanalid - televisioon, raadio, online meedia, kohalikud ja üleriiklikud ajalehed - kokku ka pakuvad," selgitas Sõõrumaa.

"Spordiaasta Tähed 2016" on EOK produtseeritud galakontsert, kus on omavahel kombineeritud parimate ja tublimate tunnustamine ning meelelahutus.