Küsitlusele vastas 90 sportlast, kellest mitmed on viimase nelja aasta jooksul esindanud riiki olümpiamängudel. Tulemuste järgi elavad 64 protsenti vastanutest allapoole vaesuspiiri ning vaid kolm protsenti uuringus osalenutest saavad kuus kätte üle 4000 euro. 2014. aastal oli Soome vaesuspiiriks netosissetulek 1190 eurot. 15 protsenti vastanutest kirjutasid oma sissetulekuks 1200-2000 eurot, 19 protsenti 2000-3000 eurot.

Paljudel ei jätku raha igapäevaste arvete maksmisekski, sest kogu toetussumma tuleb kulutada sportimise peale. "Ma ei saa raha otse oma kontole, isegi kui mul on sponsorid, seega on mu sissetulek põhimõtteliselt 0 eurot. Kogu raha läheb teatud fondi, kust ma saan seda lunastada tšekkide vastu," rääkis üks Soome kergejõustiklane ja olümpial käinu.

Enamus küsitletutest eeldasid jääda anonüümseks. Oma nimega julgesid välja tulla laskja Vesa Törnroos, kergejõustiklased Oskari Mörö ja Tuomas Seppänen ning tõstja Milko Tokola. Paljud sportlased tõdesid, et ilma isiklike sponsorite abita poleks nad võimelised valitud teed jätkama. Üks võitluskunstide esindaja rääkis, et käib turniiride osavõtumaksude tasumiseks öösiti tööl.

Peaaegu kõikide sõnul põhjustavad majanduslikud probleemid neile igapäevaselt lisastressi ja muresid.

Uuringus osalesid nii suve- kui ka talisportlased, seega andsid oma panuse šokeerivaks paljastuseks Londonis, Rios ja Sotšis käinud olümplased.