Käesoleva aasta eelarves on toetusteks esindusvõistkondadele ette nähtud kokku 4,7 miljonit krooni, teatas Linnavalitsus.

Konkursi “Tallinna esindusvõistkond” kuulutas Tallinna Spordi- ja Noorsooamet välja teistkordselt. Valiku aluseks on võistkondade sportlikud saavutused ja Tallinna esindamine väljaspool Eesti Vabariiki.

Tasemelt peavad võistkonnad (jalg-, käsi-, võrk- ja korvpall ning jäähoki) osalema vähemalt nn Balti ja/või Skandinaavia regiooni tasemega võistlustel (käsi-, võrk- ja korvpalli Balti liiga, Euroopa liigad jne).

“Tulevikku silmas pidades ja 2011. aasta Euroopa Kultuuripealinnaks kandideerimisega seoses loodan, et Tallinna sportmängude võistkonnad leiavad endas jõudu ja tahtmist pürgida kõrgemate sihtide poole, jõuda välisliigades kõrgetele kohtadele ning olla eeskujuks meie noortele,” sõnas abilinnapea Kaia Jäppinen. “Loodetavasti suudavad pallimängude esindusvõistkonnad ka sellel aastal pakkuda meeldejäävaid elamusi nii tallinlastele kui kogu Eesti rahvale.”

“Tallinna esindusvõistkondade väljaselgitamisel lähtuti eelkõige võistkondade sportlikest saavutustest ja Tallinna nime viimisest Eesti Vabariigist välja. Loodetavasti motiveerib märgatavalt suurenenud toetussumma erinevates liigades ja sarjades veelgi paremini esinema,” lisas spordiosakonna juhataja Priit Ilver.

Eelpool nimetatud võistkondadest osaleb Audentese korvpallinaiskond Balti liigas, HC Chocolate Boys Euroopa klubide karikasarjas, Balti liigas ning Eesti meistritiitli võitmise puhul ka Euroopa Meistrite Liigas, BC Kalev/Cramo Fiba Eurosarajas ja Balti liigas, Selver/Audentes osaleb Ida-Euroopa klubide liigas (EEVZA), Eurosarjas (kas CEV Cup või Top Teams) ja Schenker Liigas, FC Levadia võistleb UEFA Meistrite Liiga eelringis ning Balti Liigas.

Kõik võistkonnad on seadnud endale eesmärgi tulla järgmisel hooajal Eesti meistriteks ning võimalikult hästi esineda välisliigades.