Kõige rohkem on koondises kergejõustiklasi, tervelt 31, hoolimata sellest, et osa üliõpilasi ei saanud tulla samal ajal Tallinnas toimuva tiitlivõistluse tõttu. Kõrgeid kohti loodetakse eelkõige odaviskajatelt Tanel Laanmäelt (TLÜ) ja Magnus Kirdilt (TTÜ), kõrge koha eest on valmis heitlema kindlasti ka Maris Mägi (TÜ).

Kuigi parimad üliõpilastest vehklejad on seotud tiitlivõistlustega, siis ometi peaks olema igati konkurentsivõimelised Nelli Paju (TÜ), Anu Hark (TTÜ) ja Veronika Zuikova. Ehk lõpetavad just nemad vahepealse vehklejate medalipõua. Iluvõimlejatest lähevad võistlustulle kaksikõed Olga ja Viktoria Bogdanovad (mõlemad TLÜ). Ujumises on väljas kuus meest ja neli naist, kelledest nii mõnigi võiks jõuda eelujumistest kaugemale.

Eelmise aasta kõrget seitsmendat kohta lähevad kaitsma meie korvpallurid. Kui eelmisel korral oli võistlustules sisuliselt TTÜ meeskond Heino Lille juhtimisel, siis seekord on kogutud kokku kõik parimad omaealised tegijad. Koondise vanemtreeneriks on Indrek Visnapuu, treeneriteks Rauno Pehka ja Tarmo Kikerpill. Alagrupis on meeskonna vastasteks Lõuna-Korea, Saksamaa, Hiina, Angoola ja Mosambiik. Koondise nimekirja kuuluvad: Martin Dorbek, Saimon Sutt, Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja, Jaan Puidet, Janari Jõesaar, Mihkel Kirves, Aleksander Kaaberma, Rain Koort, Karl-Robin Jürjens, Heivo Parrol ja Maik-Kalev Kotsar.

Judos on tatamil kuus Eesti sportlast, mille tulemusena saadakse esmakordselt universiaadil osaleda ka meeskonnavõistluses. Vanalt kaardiväelt Juhan Mettiselt (TÜ) ja Grigori Minaškinilt (Euroakadeemia) oodatakse eelmise universiaadi viiendatele kohtadele lisaks ehk juba medalit.

Lauatennises on reketiga vastaseid alistamas Eestist viis meest ja kolm naist. Võib arvata, et nii mõnigi neist pääseb alagrupist edasi kohamängudele. Laskmises teeb kaasa Valeria Koljuhhina (SKA) ja jahilaskmises Erkki Kull (TÜ). Meeste tenniseturniiril on võistlemas USA-s õppiv Armand Levandi. Ka taekwandos teeb meilt kaasa üks võistleja Aleksandr Galaktionov (TTÜ).

Sõudmises on meeste kahesel väljas Jüri-Mikk Udam (Harwardi ülikool) ja Geir Suursild (TTÜ) ning naiste kahesel Kaisa Pajusalu (EMÜ) ja Marliis Reinkort. Meeste ühesel võistleb Joosep Laos (TÜ). Kindlasti on võimalus saada väga kõrgeid kohti meie vibulaskjatel Reena Pärnatil (TÜ), Laura Nurmsalul (TÜ) ja Pearu Jakob Ojamäel (TTÜ). Esmakordselt on Eestil oma sportlane võistlustules golfis, kus Eesti naiste esinumber Mari Hütsi saab võimeid proovida maailma tugevamate üliõpilastest golfaritega.

Universiaadi pidulik avamine Gwangjus toimub 3. juulil ja lõpetamine 14. juulil. Eesti sportlased lendavad universiaadilinna enamuses 2-4 päeva enne avamist.