Etapi alguses oli tempo suhteliselt rahulik. Esimese vahefiniši Orissaares võitis Allan Aulik (Alexela Rademar Agency Team) ning teise Leisis Tarmo Kopli (Hawaii Express).

Selleks hetkeks oli sündinud ka äraminek, kuhu kuulusid Andrus Aug, Mikk Vaaks (Viljandi Rattaklubi), Reio Puhm (Tamme), Tarmo Kopli, Allan Aulik, Mart Ojavee, Andre Aduson (CFC), Riivo Schuman (CFC), Andres Joost (Vooremaa Centrum) ja Raido Kodanipork (Arctic Sport Club).

Kui oli sõidetud pool maad, siis oli liidrite edu juba järgnevate ees ligemale seitse minutit. Kolmandas vahefinišis sai võidu Mikk Vaaks. Mäefinishites said võidu Raido Kodanipork ja Oskari Kargu (Tamme). Finišis oli teravaima jalaga Andrus Aug, kes fotofiniši ülevaatamisel tunnistati vaid kolme millimeetrise eduga Mart Ojavee ees 51. Saaremaa velotuuri kolmanda etapi võitjaks.

Üldkokkuvõttes esimeste hulgas muutusi ei toimunud. Velotuuri juhib Erki Pütsep (Eesti koondis) kuue sekundiga Vladimir Smirnovi (Hawaii Express) ees. Janek Tombak kaotab kolmandana 20 sekundit.

Laupäeval on velotuuril kavas kaks etappi. Hommikupoole sõidetakse 20 km pikkune eraldistardist sõit ning õhtupoole tuuri viimase etapina 64 km pikkune kriteerium Kuressaare linnatänavatel.

III etapi protokollid ja fotofiniši pildi leiab EJL kodulehelt: http://www.ejl.ee/index.php?page=4 &id=2627